Pluimveehouderij

Nieuws 46 reacties

‘Pluimveesector moet meer aandacht krijgen voor consument’

Hardenberg – De pluimveesector moet de focus verleggen van de boer en de kip naar de consument en de intrinsieke waarde van het product. Dat stellen LTO/NOP secretaris Alex Spieker en Floor Uittenhoeve van levensmiddelenkoepel FNLI tijdens een bijeenkomst van Agrivaknet, in Hardenberg.

Het beeld van de consument strookt niet met de werkelijkheid als het gaat om pluimveevlees. Actief vertellen wat er in de sector gaande is, is de manier om de relatie met de burger te herstellen. “De sector moet zijn eigen verhaal te vertellen en zo de relatie met de consument herstellen”, aldus Spieker.

Laatste reacties

 • B bob

  Sprookjes en fabeltjes helpen niet meer in een tijd dat de harde werkelijkheid aan het licht komt !

 • B bob

  Wie denkt de sector nog te kunnen FOPPEN ?

 • l coumans

  zichzelf b bob

 • kleitokkers

  Ja ik wil wel eens wat meer van jou bedrijf en jou bloedlijnen zien hiermee kun je een standbeeld verdienen in welzijn land van kippen. Als jou punten kloppen met je hoge weerstand en ziekte immumiteit van jou kruisingen.
  Iedereen wil deze kip van jou wel hebben dan. Want die gaan dan ook veel langer mee en kunnen we met minder dieren een goede boterham verdienen.
  En als je dierenwelzijn hoog hebt zoals steeds probeert te schrijven dan moet je hiermee voor de dag komen want jij hebt de oplossing. Alleen jij kunt de wereld redden met jou super kip. Kom op bob voor de dag er mee laat zien hoe het moet. Iedereen wil van jou leren. Jij hebt waar al jaren naar gezocht wordt. Red miljoenen dieren door jou bloedlijnen. Mijn stem heb je.

 • B bob

  Sorry, kleitokker maar zo bijzonder is ons Familiebedrijf echt niet. Inmiddels houden alle partners bij elkaar nu ruim 400.000 kippen op jaarbasis en het is de bedoeling om niet verder te groeien maar deze vaste Basis de komende jaren vast te houden. Juist de beperkte productie en vaste afzet maakt dat er nog altijd een stijgende lijn zit in de winstgevendheid.
  In een aantal EU landen zijn wel Ondernemers die gelijk aan onze filosofie werken en die houden het ook graag een beetje kleinschalig.
  Dat moet ook wel als je alleen maar zeer rijke klanten hebt die blind op je vertrouwen. De ondernemers die van de hoed en de rand willen weten kunnen rustig hun vragen stellen en er zijn in Europa verschillende traag groeiende rassen die voldoende weerstand hebben tegen een aantal dierziekten. Kijk gewoon rond bij de Biologische vermeerderaars en opfokbedrijven.

 • kleitokkers

  Ook de gewone biologische vermeeerderaars willen jou kip in europa.

 • B bob

  Ik ben Momenteel in Belgie en bezoek voordat ik Europa weer verlaat een Biologisch vermeerderaar die mij al een tijdje stalkt maar tot nu toe gewoon veel te weinig over had voor een van de mooie kip die ik samen met een scandinavisch bedrijf voor de Biologische EU pluimveesector ontwikkelde . Het duurt echter nog zeker 2 jaar voordat deze de markt op kan.

 • v.d.Velden

  b bob jij bent geweldig, ik wil ook jou kippen kopen , mijn kippen houden het maar 2 jaar uit en zijn dan versleten. als ik nu bij jou kippen kan kopen hoef ik als ik jou mag geloven maar 1 keer kippen te kopen en kan ik jaren 1e klas eieren rapen ik heb bij verschillende broederijen gevraagd naar jou maar er was niemand die je kent waarom niet? b bob jij hebt de oplossing! laat van je horen met eerlijke taal waar je ZIT want werken doe je niet zo veel je zit elk moment van de dag achter de computer

 • B bob

  Brabantz-o , Ik hoef inderdaad niet meer te werken .Stilzitten doe ik echter erg weinig. Dat jouw kippen het maar 2 jaar uithouden kan aan de leefomstandigheden liggen. Ik vervang ook regelmatig een gedeelte van de dieren voor verse hennen en er gaan veel hanen en kippen als braadkip weg Wat dat berteft ben ik gewoon een Veehouder.Dat ze bij broederijen geen Nederlander kennen die in Dallas boert kan wel kloppen als je mijn echte naam niet noemt. Dacht je nu echt dat ik Billy Bob in mijn paspoort heb staan? (Mijn vrouw heet wel Daisy Duke )
  Ik heb geen behoefte aan Afgunstige pottekijkers op ons Familiebedrijf dus ben jij niet welkom .

 • klaasKip

  vandaag bezoek gehad van een paar pluimveehouders uit de USA (nee niet van B bob ) deze hadden 200 000 organic leghennen. na wat heen en weer gepraat de stal in gegaan deze mensen zeiden dat ik ook oganic hennen had even met de nederlandse begeleider van deze mensen gesproken ik dacht dat ik het verkeerd begreep ik heb maar een paar klasjes engels gehad. Wat schets mijn verbazing in de USA is alles wat niet in batterijen zit wordt als organic beschoud dit wordt ook zo vermarkt. Zou het bedrijf wat B Bob zegt te hebben gewoon een scharrel bedrijf met winter garden zijn moet haast wel met 400 000 dieren ( is hij dan ook een dier folteraar zo noemt hij ons toch ook.)

 • Flyinghollander

  Klaaskip je gelooft toch niet echt dat Bob een bedrijf heeft. Hij is zo gek, die vanuit een uitkering hier de hele dag de boel probeerd op te jutten.

 • mazzel1

  Haha Bobke; ben er nu bijna uit wie jij in werkelijkheid bent. Volgens mij pas verwijderd van de boerderij discussie site waar daar kwam je ook met dat verhaal van die belgische vermeerderaar dus nu heb je jezelf verraden. En uitgelegde hennen verkopen als braadkip haha.

 • kleitokkers

  Die 400000 kippen die je noemt hoe zijn die opgesplits grootmoerderdieren moerderdieren hanenfoklijn e.t.c.

 • B bob

  Klaaskip in weer aan het rommelen met mijn woorden op zo zijn gelijk te halen ( kansloos) Lees even overnieuw en je ziet dat ik op ons familiebedrijf en bij partners gezamelijk elk jaar 400.000 dieren hou . De groepen zijn nooit groter dan 10.000 dieren . Ik werk zoals ik een tijd terug al aangaf volledig volgens de Europese Skal normen en niet volgens de USDA organic regels die eigenlijk niet zoveel voorstellen . Een Organic chicken heeft net als de reguliere kippen in Europa een erg naar leven en wordt gewoon met allerlei chemisch troep volgepompt.Niet voor niets houd de EU veel nep Biologische USDA organic producten van de markt ! Die fictieve Pluimveehouders uit the States die jij op het bedrijf had kunnen de waarheid net zo verdraaien als jou dus zal het wel erg gezellig geweest zijn zo met een paar Dierfolteraars onder elkaar .

 • B bob

  Zou Mazzel er echt achter zijn wie ik ben of zijn er meer Nederlandse Pluimvee houders die met de grote Belgisch/nederlandse vermeerderaars werken ?
  Blijf lezen Mazzel bouwd nog even de spanning op maar komt binnenkort met schokkende feiten.
  De Kippen zijn nooit ouder dan 8 maanden als ze voor de vleesconsumptie weg gaan en braadkip is gewoon een term.
  Kleitokkers, Ik werk op meerdere lokatie's en de Verschillende factoren die jij specifiek noemt hebben allen een eigen plek op ruime afstand van elkaar.

 • kleitokkers

  Als fanatieke kippen houder moet je je succes verhaal toch zo uit je mouw schudden kom op bob een beetje duidelijker

 • klaasKip

  @ flyinghollander ik weet ook wel dat B Bob de man is wie mazel bedoelt en zelf nog nooit een kip heeft gehouden misschien eentje in zijn volks tuintje in zuid holland .Hij is inderdaad al een keer verwijderd bij boerderij connect , met zijn reactie kun je elke keer weer zien dat hij niets weet van de dierhouderij als je te dicht bij komt gaat hij schelden en beledigen wat het belgie verhaal betreft ze vinden hem daar maar een Hollander met een dikke nek zal gauw uit gerangeerd zijn daar.

 • B bob

  Blaaskip kan blijven vroeten en als vertegenwoordiger nog een beetje bijbeunen maar de echte dikke nek ziet hij s'morgens als hij in de spiegel kijkt. O nee sorry ! Mensen zonder geweten kunnen hun eigen spiegelbeeld geestelijk wegblokken .

 • B bob

  Kleitokkers kan niet achter de feiten komen omdat ik niet zomaar het achterste van mijn tong laat zien . Ik ben hem dan ook niets verschuldigd.

 • mazzel1

  jaja bobke; schelden gaat je goed af en het doek valt...

 • B bob

  Je geeft mij eigenlijk samen met Janskip(klaaskip) een heel mooi podium maar je bent gelukkig niet smart genoeg om dat te begrijpen Pech1

 • B bob

  Juist jullie weerstand geeft mij veel energy! Dat denkbeeldige doek gaan niet voor mij vallen .

 • joannes

  Je neurose speelt behoorlijk op Varkens in Nood ¨schrijver¨: B bob. 11 van de 22 reacties waarvan ik vermoed dat ook mazzel1, kleitokkers en klaaskip jouw karakters/profielen zijn! Ga toch hulp zoeken voor je traumas! En... vervuil de site niet!

 • B bob

  Joannes zou ook zomaar uit mijn toetsenbord kunnen komen LOL
  Als je overal iets achter zoekt en alle onzin op het internet voor waar aanneemt vertrouw je straks je eigen spiegelbeeld niet meer en ga je achter de spiegel kijken of daar niet misschien B BoB staat . Duidelijk is dat er een team achter de schermen werkt aan mijn Reactie's maar de redactie speelt er goed op in met de artikelen die ze er bij zoeken . Het gaat er in als zoete Biologisch peperkoek LOL

 • joannes

  Ik ga je Varkens in Nood noemen B bob,politiek,mazzel1,kleitokkers, klaaskip en....mogelijk vele die nog volgen. Ik hoop voor je dat je weer aan het echte schrijven toekomt want die neurotische drang om een vakblad te terrioseren tot ze alleen nog over biologisch schrijven is verachtelijk. Je mogelijke talent misbruiken voor de macht een sector in diskrediet te brengen is en blijft gewoon misbruik! Je traumas van 15 jaar geleden schijnen zich te vertalen in obsessieve gewoonte een deel van de dagtaak te besteden aan: een beroepsgroep naar een bepaalde bedrijfsvorm te dwingen. Door niet direct en eerlijk aan het democratische process deel te nemen blijft je verachtelijk Varkens in Nood. Je gelooft blijkbaar in misleiding; letterlijk en figuurlijk.

 • B bob

  De ware misleiding is ook voor jou op de kleuterschool begonnen en maakt dat jouw gezichtveld erg beperkt is Joannes. Dat heet brainwashing en dat houd hele volksstammen in het gereel.
  Ik ben altijd een vrijbuiter geweest en schop al heel mijn leven overal tegen aan al ik onrecht bespeur. Noem mij ajsjblieft Varkens in Nood want deze titel voelt als een erkenning .
  Laat je gerust door de chemisch/farmacheutische geoorganiseerde misdaad tegen de volkgezondheid misleiden en draag voldoende inkomsten af .
  Vrijheid heb je nog niet ervaren in jouw leven maar er wel een mooie film van in jouw hoofd . Begin niet met echt leven als je bijna afgedankt wordt door de maatschappij maar denk eens na over de Meaning of Life.

 • joannes

  Precies B bob,Varkens in Nood, kinderen worden opgeleid en leiden zich op door aan te passen en ¨de taal¨van de omgeving te begrijpen en te spreken. Diegene die in zijn fantasie een levensdoel bepaalt en de taal niet spreekt komt in de problemen omdat hij zich niet kan uitspreken. Juist dat is jouw probleem en daarvoor gedraag je je als een camoufleur!

 • B bob

  Jij ervaart de geestelijke vorming niet als misvorming en je kan niet 'Out of the Box' denken dus is er geen reden om jou op de waarheid te wijzen .
  jouw visie is immers de enige die goed kan zijn .
  De geestelijk werkers hebben nooit iets misdaan bij de kinderen die bij hun in vertrouwen achtergelaten werden en de landing op de maan was niet in hollywood gefilmt.

 • klaasKip

  Wie de schoen past trekt hem aan

 • B bob

  Ik loop zoveel mogelijk op blote voeten of vergroeiingen aan mijn tenen ( erg lang) te voorkomen.

 • joannes

  Ik ervaar geen ¨Box¨, B bob,klaaskip, Varkens in Nood en heb geen camouflage nodig voor mijn ¨boodschap¨! Jij bent nog te veel met je formatie bezig! In vrij en onafhankelijk denken, fantaseren, moet je niet alleen je doelen maar ook je positie realiseren en die van andere...... En..... erkennen dat voor werkelijke invloed je gebruik en... misbruik moet maken. (Zover ben je dus...) Nu in die werklijkheid acteer jij als een sorteerder met je karakters die wraak willen nemen op de werkelijkheid. De realiteit is niet zoals mensen hem zouden willen! De realiteit is een resultaat van gestuurde en ongestuurde acties die voor een individu een gegeven zijn. Ook die vlieg die ik uit irritatie doodsla, of het virus wat je morgen kan treffen. Het gebeurt! Het idee van de Box is een beperking die jij jezelf oplegt wanneer je, je positie niet begrijpt op het moment dat je, je doelen, (projecties, fantasieën) stelt aan jezelf of de omgeving.

 • klaasKip

  Joannes, je mag me van alles betichten maar al je me gaat verdenken dat ik dezelfde ben dan die blaaskaak uit het zuidhollandse ( Texas) ga je toch echt te ver.

 • joannes

  Krijg je een persoonlijkheids crisis klaasKip,B bob, Larkens,Politiek......Varkens in Nood? Sloop die muren tussen je je gedachtenkronkels,karakters, wees een vent of..... , maar accepteer je beperkingen! Je kunt niet alléén pro leven zijn als het leven zelfzich en... die ander vernietigt! Gebruik je talent en draag bij aan het begrijpen in plaats van wraak!

 • mazzel1

  Neenee; bobke = aad baars. We hebben hem!

 • Flyinghollander

  Die van die lichten?

 • W Geverink

  Wie Bop is? Aad Baars? Mischien. Het is iemand die geen kippen heeft, want daar heeft hij geen verstand van. Het is iemand die geen eigen bedrijf heeft, want Bup mist zakelijk inzicht en diplomatie (kan niet omgaan met mensen). Bub is geen persoon op leeftijd zoals hij ons wil laten geloven. Wijsheid komt met de jaren en Bob is in plaats van wijs en geduldig haastig, ondoordacht en een beetje aan de domme kant. Wat is bop dan wel. B Bob is een TROLL. Wat dat betekend kun je vinden op wikipedia.

 • Mozes

  Joannes, B bob en politiek zijn beslist niet dezelfden. Ze reageren vanuit een totaal verschillend sentiment.

 • joannes

  Mozes, dat is precies wat Varkens in Nood doet, met verschillende karakters zoals in een boek, een conversatie opzetten alsof er een conversatie is, met het verschil dat hij of zij met de aandacht en de onderwerpen de redactie en de lezers probeert te beïnvloeden. Beïnvloeden in de zin dat er zelfs vanuit de sector en geïnteresseerden een levende discussie lijkt plaats te vinden over ¨duurzaamheid¨ wat het ook mag betekenen en diervriendelijkheid. En daarmee worden we en anderen afgeleid en bezig gehouden!

 • Nines

  maar met het artikel wordt vast niet bedoeld dat wij ons op dat stel dwazen moeten richten. Wellicht zouden we er beter aan doen om verhalen naar de consumenten te doen ipv een stel activisten. Activisten ga je niet overtuigen, die houden er van om anderen in de zeik te zetten. Kwestie van gebrek aan een beetje liefde, niet erg representatief voor de samenleving. Het punt is dat de meeste mensen zich niet druk maken over dierenwelzijn. Doordat WakkerDier reclamespotjes houdt over plofkip en supermarkten daar in mee gaan, geloven consumenten dat het zo is. Er wordt geen tegenverhaal gehouden, waardoor de consument niet in staat is zelf na te denken. Een verhaal heeft altijd twee kanten en als er maar één wordt verteld, zal de consument dat blindelings volgen. Alleen of pluimveehouders nu net degenen zijn die zich hiervoor in moeten gaan zetten? Waarom zijn er anders twee vakbonden en een productschap? Kwestie van specialismen. Boeren moeten voor hun vee zorgen, belangenorganisaties moeten het verhaal vertellen.

 • geen pluimveehouder

  als ik zo de reacties lees is de reactie van Joannes wel heel slim om andere gebruikers die B Bob het vuur aan de schenen legen verdacht te maken dat ze zijn handlanger zijn. als je het mij vraagt is eerder hij zelf de zelfde persoon als B Bob om de aandacht af teleiden en deze personen op deze manier het zwijgen op te legen. volgens mij is zijn naam eigenlijk Jonas.
  overigens deze reacties van jullie niemand uit gezonderd is beter dan een cabaret voor stelling je lacht je krom om al die onzin.

 • Jonas Brabant

  ik mag hopen dat je niet mij bedoeld???

 • joannes

  Wanneer je de betekenis ¨vredes duif¨ voor Jonas bedoeld mag je me zo noemen @geen pluimveehouder, maar ik ben te lui om met verschillende profielen hier conversaties te voeren met mezelf voor een bepaald doel. De motivatie daarvoor moet je, uit zoiets als een trauma, halen of....... en grote groep donateurs die je onderhouden!

 • Mozes

  Nines, in mei heb ik meegedaan aan de 'Campina dichtbij' actie waarbij wij met vele veehouders van deur tot deur gingen om een pak melk aan te bieden. Ik was vooral verbaast over de vele spontane positieve reacties. Hier op de site krijg je de indruk dat de hele samenleving haatdragend tegenover de boer staat.
  Het is vooral van belang dat we open zijn, ook over dingen die misschien niet zo goed zijn. De werkelijkheid (ook een negatieve) is altijd beter dan de fantasie van actievoerders.

 • mazzel1

  je mag me voor veel uitmaken maar niet voor die activist. nu hij ontmaskert is kruipt hij waarschijnlijk terug in zijn hol en horen we niets meer van hem; zal wel onder een andere naam terugkomen.

 • W Geverink

  Flying Hollander vraagt zich net als vele anderen af of het de Aad Baars is van de lichten, mazzel1.

 • mazzel1

  Ken hem niet van de lichten; wel van de opruiende taal die hij regelmatig op boerderij connect bezigde.

Laad alle reacties (42)

Of registreer je om te kunnen reageren.