Pluimveehouderij

Nieuws 8 reacties

Pluimveeopleidingen van start met 47 studenten

In Barneveld en Horst zijn onlangs 47 studenten begonnen aan hun pluimveehouderijopleiding. Niet eerder kozen zoveel studenten voor het pluimveeonderwijs.

In Barneveld is de opleiding Pluimveehouderij dit jaar van start gegaan met 32 deelnemers (11 HBO-studenten en 21 MBO-studenten). In Horst is de opleiding dit jaar begonnen met 15 MBO-studenten. Scholingsconsulent Dinke Rietveld spreekt van een succes. Volgens haar zijn deze leerlingenaantallen in het pluimveeonderwijs nog niet eerder zo groot geweest. "Wat mij betreft is dit een mooie bekroning op de samenwerking tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. LTO/NOP en de NVP hebben zich hier volop voor ingezet. Deze leerlingenaantallen stimuleren zowel het onderwijs als het bedrijfsleven om verder te bouwen aan een goede pluimveehouderijopleiding", zegt Rietveld.

Op onderstaande foto is een deel van de Barnveldse studenten Pluimveehouderij te zien. Alle studenten kregen een t-shirt met de tekst 'Chicks are cool'. De shirts zijn gesponsord door De Heus.

Foto

Laatste reacties

 • info80

  Geweldig dat er weer zo'n 'groot '' aantal studenten voor deze opleiding
  kiest en toekomst ziet in de pluimveehouderij,en dan te weten dat de opleiding in Barneveld 2 jaar geleden maar 2 aanmeldingen had en toen de hele opleiding heeft 'afgeblazen'

 • B bob

  Hopelijk is niet al het lesmateriaal geschreven door de toeleveringsindustrie zoals de boeken voor de jongeren op de tuinbouwschool.
  Objectieve informatie is moeilijk te vinden en Biologisch (in Harmonie met Moeder Natuur) werken is de 'moderne 'mens helemaal verleerd.

 • liesdeboed

  Het doed mij goed,met zoveel deelnemers.goede vooruit zicht om de kennis weer over te brengen en te gebruiken.succes!!!

 • Nines

  Een goed initiatief om de specialisatie in de sector kracht bij te zetten. Het is natuurlijk van essentieel belang dat kennis wordt verworven en dat verworven kennis niet verloren gaat.

  Bbob, misschien moet je die opleiding ook maar gaan volgen. Kan je je reacties op boerderij.nl tenminste eens op waarheid baseren in plaats van dat geneuzel van jou. Waarschijnlijk leer je enorm veel bij en kom je er achter dat jij zo'n 50 jaar terug in de tijd leeft.

 • B bob

  Ik heb inderdaad niets geleerd uit de boeken die geschreven zijn door de toeleveringsbedrijven die momenteel bezig zijn om de Land en Tuinbouwer uit te kleden .Ik heb geen nare dierziekten en werk met erg sterke Dierrassen en hoogwaardige grondstoffen. dan heb je genoeg aan de basiskennis en je onderbuikgevoel .
  Ik werk met gevoel voor de Dieren en zie deze bijzondere Wezens niet als inkomstenbron zonder ziel zoals de gristenen en moslims. Ik heb eigenlijk al heel mijn productieve leven een enorm grote hobbyboerderij waar ik met veel plezier en minimale belasting van het ecologische systeem veel Hoogwaardige duurzame voeding produceer . De hoge winst Marge waar ik mee werk geeft erg veel rust en ik ben een tevreden Mens .

 • Ross

  Klopt niets geleerd dat had je ons niet hoeven te vertellen was al wel duidelijk.

 • Bison

  Op de landbouw scholen onderwijzen ze alleen het heden en verleden,bij de tijd dat je afgestudeerd ben is al dat materiaal al weer achterhaald en obsoleet en je ben back to square one.
  De praktijk is de beste leermeester.

 • Nines

  Als je een beetje googlet zie je dat dergelijke opleidingen meer praktijk zijn dan school.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.