Pluimveehouderij

Nieuws 27 reacties

PPE krijgt 3 miljoen EU-subsidie voor bestrijding salmonella

Barneveld – De Europese Unie heeft definitief een bedrag van 3 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de terugdringing van salmonella-infecties in de pluimveehouderij. Dat is meegedeeld in de vergadering van de sectorcommissie Eieren van het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE).

De subsidie betreft de helft van de totale uitgaven die worden gedaan voor salmonellabestrijding. De andere helft van het bedrag wordt via PPE-heffingen gefinancierd. PPE vraagt ook voor volgend jaar wederom subsidie aan voor de bestrijding van de salmonellabacterie.

Het geld wordt aangewend voor subsidiëring van ruiming van koppels besmette vermeerderingsdieren, koppels opfokleghennen, vernietigen of verwerken van broedeieren van koppels besmette vermeerderingsdieren en voor subsidie op de aanschaf van vaccindoses voor vaccinatie van vermeerderingsdieren van legrassen of leghennen.

De bestrijding is gericht op de salmonella’s van de typen enteritidis, typhimurium, hadar, infantis, virchow en java.

Tot nu toe heeft het Productschap dit jaar te maken gehad met vier ruimingen van koppels vermeerderingsdieren die besmet waren met een van de genoemde typen salmonella. Het ging om een koppel opfokgrootouderdieren van een vleesras besmet met Salmonella java en twee koppels vermeerderingsdieren voor de vleessector besmet met salmonella enteritidis. Het vierde geval betrof een typhimurium-besmetting van een opfokvermeerderingskoppel.

PPE heeft een ruiming van een koppel leghennen nog in behandeling. Verder heeft het productschap94 aanvragen ontvangen voor aanschaf van vaccindoses. Het gaat om een bedrag van 2,4 miljoen euro voor vaccinatie van 17,4 miljoen dieren.

Laatste reacties

 • B bob

  De verborgen kosten van de Dierfolter industrie. Met belastinggeld en een deel van de omzet van de ondernemers ( verplichte ppe heffingen ) worden alleen de gevolgen van het besmettingsprobleem aangepakt terwijl de oplossing gewoon zit in het veranderen van de manier van houden.
  Ik heb bijvoorbeeld nog nooit een chemisch ontsmettingmiddel gebruikt waardoor de Dieren gewoon hun natuurlijk immuunsysteem behouden.
  De dieren blootstellen aan de ontsmettende eigenschappen van natuurlijk daglicht is ook onontbeerlijk. de vrije uitlopen moeten voor zover noodzakelijk eenvoudig overkapt kunnen worden met het uiterst lichtdoorlatende EFTE folie.
  Gewoon met gedroogde kruiden en pre/pro biotica werken aan een gezonde Darmfunctie voorkomt een natte stalvloer en veel van de pootproblemen en een normale besetting van d e stal geeft geestelijke rust bij de dieren waardoor ze ook gezonder blijven . In totaliteit heb je dan dieren die zonder medicatie kunnen leven en een eventuele besmetting is eenvoudiger aan te pakken.

 • Nines

  en bbob, wat als je zonder antibiotica én zonder probiotica een natte stalvloer kunt voorkomen? gewoon door het goed gebruik maken van de ventilatiemogelijkheden en op een juiste manier verlichten? Dat is namelijk ook mogelijk. Jij gaat er maar van uit dat iedere boer standaard medicatie gebruikt bij alles, maar dat mag in Texas zo zijn. In Nederland is dat anders. Je gaat geen geld uitgeven aan medicijnen als je weet dat het niet nodig is. Als mens begin je ook niet de dag met een paracetamol, want stel je voor dat je misschien wel hoofdpijn krijgt. Vanuit die waarde kijk je ook naar je dieren en die geef je ook niks als ze wat nodig hebben. Jij verwacht dat de sector nog in de prehistorie leeft en niet begrijpt hoe ze met dergelijke zaken om moeten gaan, maar de enige die niet weet hoe je met dieren om moet gaan ben jij. Je lult maar wat raak en googlet wat dingen om je gewauwel kracht bij te zetten. Ga maar eens écht boeren. Of nee, begin een carrière als auteur. Laat JK Rowling of de gebroeders Grimm een voorbeeld voor je zijn.

 • B bob

  JK Rowling en de gebroeders Grimm schreven/schrijft fictie en sprookjes en ik schrijf voornamelijk realistische horror voor de Bio-industrie Nines. Vandaar dat jij zo fel meent te moeten reageren op mijn reactie's . Ik texas heb ik al voor een select gezelschap een aantal handboeken geschreven en die staan bij mij op de plant onder 'realisme '
  Ga vooral voorbij aan de groeistimulerende medicatie die de mengvoeders door hun product gooien en aan de pre-medicatie die gemeengoed is in de grote dierfolterkamers . Dat google bestaat heeft de openheid in de veehouderij erg makkelijk gemaakt dus is het begrijpelijk dat je mij daar op aanvalt . Google is gewoon een sterk middel in de strijd tegen de dierfoltering en daar moet je maar gewoon mee leren leven Nines.

 • Nines

  Jij hebt in ieder geval al door waarom ik Rowling en Grimm heb genoemd. Geeft maar aan dat je weet op welk niveau je reacties zitten. Openheid in de veehouderij is juist een pluspunt, het ligt er alleen aan op welke manier. het hoeft niet volgepompt te worden met leugens. Iets waar Wakker Dier wel een handje van heeft. Thieme wil niet eens in de schuren kijken, omdat ze weet dat ze ongelijk heeft. Dat al haar leugens dan in het niet vallen. De verstedelijking is de oorzaak er van dat wakker dier zoveel aanhang heeft. Maar wie van grote hoogte komt, kan van grote hoogte vallen. Die revolutie komt er eerder dan je denkt.

 • B bob

  De hoogmoedige bio-industie ondernemers zullen dieper vallen Nines. Marianne hoeft niet te kijken in zo'n zichtstal aangezien daar en extreem opgepoetste versie is te zien van de werkelijkheid om zo weer een beetje krediet te krijgen bij de maatschappij ! Kansloos !

 • Ross

  Kansloos dat zijn ze als je zo dom bent Bobke. Ga met elkaar op een normaal niveau in gesprek maar jullie(ja ook jij) kunnen alleen maar schelden en tieren zonder respect te heben voor je medemens. Hoe kunnen dan de mensen die zo onheus gejegend worden respect opbrengen voor jullie ideen.

 • Conrad

  Er is niets tegen goed vaccineren van dieren. Dat is de natuur een handje helpen in de vorming van weerstand tegen (voor de mens) schadelijke ziektekiemen. Ik ben blij dat het rechtstreeks vanuit de maatschappij gesubsidieerd wordt. Waar ik wel een beetje moe van wordt dat is het mateloos fel reageren van mensen die niets met de nederlandse veehouderij hebben en er enkel tegenaan schoppen. Leghennenhouders in Nederland zijn zo'n beetje geheelonthouder qua medicijnen. Misschien ongeloofwaardig voor iemand die er ver weg van staat maar het is wel zo. Ik kan het weten, ik sta er middenin. Dit in tegenstelling tot sommige roeptoeters op dit forum.

 • B bob

  Conrad, de tijd dat de reguliere dierfolteringsector gewoon www.achtergeslotendeuren.org met hun www.wakkerdier.nl hun gang konden gaan is voorbij en dat zal veel van de gewetenloze ondernemers pijn doen in de beurs. Het preventief inenten tegen allerlei dierziekten zou positief zijn als het niet gewoon het laatste beetje natuurlijke weerstand van de Dieren vernielen zou . Ook het zwaar vervuilde gmo roundupready voeder van lucifer heeft een dodelijke uitwerking die zeker voor veel onrust zal zorgen in de nabije toekomst. Het zal duidelijk worden dat de veehouderij alleen nog maar met EERLIJKE grondstoffen gematigd kan blijven produceren en de wereldbevolking meer naar een plantaardig menu moet om in de toekomst de toenemende bevolking te kunnen blijven voeden.

 • Ross

  De enigste die gewetenloos is Bobke ben jij. Slaat zoals gewoonlijk de plank weer volledig mis. Blijven oefenen.
  Zit je al in het vleigtuig richting Nl(kunnen we je opwachten en verrassen LOL)

 • Khalid en zijn maten

  B.Bob is een in Nederland verblijvende hobby bio-boer die naast zijn werk een stuk of 30 kippetjes heeft voor eigen eitjes en zelf gefokte kuikentjes. En omdat hij geen agrarische achtergrond heeft moet hij elke keer als zijn mini koppeltje kipjes iets mankeert googelen,of hij moet de hulp inschakelen van de digitale dierenarts....Dus laat Bob maar lekker schelden en preken want hij leeft inderdaad in zijn eigen mini boerderij wereldje...

 • B bob

  Khalid gaat erg diep bij zijn maten en Laff(ross) is alvast ondergedoken (terecht)

 • Ross

  Op je mini boerderij wereldje. Vraag aan Sinterklaas maar nieuwe beestjes gaan ook niet dood(want echte kun je niet verzorgen).

 • B bob

  Laff(ross) geloofd nog in sinterklaas ! Dat geeft het niveau aan !

 • Ross

  In jou fantasie wereld Bobke zullen Sinterklaas en de Kerstman en natuurlijk niet te vergeten de Paashaas wel hoogte punten zijn. Ga eerst maar eens leren dieren te verzorgen.

 • B bob

  Dieren goed verzorgen zit in mijn bloed Laff(ross) aangezien ik niets forceer zoals de reguliere Dierfolteraars. Jouw manier van infantiel reageren is erg vermakelijk voor de mensen die gewoon met een schoon geweten aan Veehoeden doen . Het geeft aan hoe wanhopig de folteraars zijn .

 • Ross

  Kun je wel zeggen Bobke maar gezien hoe jij over anderen praat zegt dat wellicht meer over jezelf.
  Daarbij ben ik en ook mijn collega`s niet wanhopig(jij wellicht op de manier zoals je leeft). Op de vlucht voor je medemens omdat die wat anders denkt.

 • B bob

  Wartaal zijn de lezers inmiddels wel gewend van jou . Wat dat betreft stel je niemand teleur.

 • Ross

  Moeilijk he Bobke de waarheid over jezelf. Helemaal niet leuk!!!.
  Liever wartaal dan leugens zoals jij schrijft.

 • B bob

  Dapper van je om toe te geven dat je alleen wartaal achterlaat op Boerderij.nl Ross. Nu nog een manier vinden om de ziekelijke drang om in te loggen tegen te gaan en je kan weer een redelijk normaal bestaan opbouwen . Sterkte.
  Het is je nog nooit gelukt om aan te tonen dat ik niet de waarheid schrijf en sta je erg zwak in de bewereing dat ik leugens schrijf.
  De waarheid komt hard aan voor de personen die ik terecht op hun walgelijke manier van öndernemen 'aanspreek maar gelukkig is de bio-industrie in een neerwaartse spiraal terecht gekomen die niet meer te stoppen is .

 • Eerlijk_Duurt_Het_Langst

  Blijkbaar staan nog steeds de beste stuurlui aan wal!
  Het is heel simpel, de natuur laat niet met zich sollen!
  Als een agrarische niet goed is voor zijn dieren en planten zal hij zeker geen goede resultaten halen dat snapt een kind van 4 nog wel.
  Wij mensen in de westerse wereld wonen ook niet meer in een hutje op de hei met een levensverwachting van om en na bij de 45 jaar.
  Door de goede woonomgeving, goed klimaat en gezonde voeding is de levensverwachting bijna verdubbeld.
  Zo is dat met de agrarische wereld hetzelfde gebeurd, alle planten en dieren zijn door de jaren heen zo gekruist en veredeld dat ze ook behandeld willen worden zoals wij dat ook willen.
  Dat betekent dat ze ook een goede leefomgeving met een goed klimaat en een goede voeding willen hebben, als er maar 1 van die factoren niet in orde is kan men misschien spreken over foltering met als gevolg dat de gewenste resultaten niet behaald zullen worden wat resulteert in verlies. Er is niemand die dat wil dus iedere agrariër zal er voor zorgen dat alles in orde is.

 • Eerlijk_Duurt_Het_Langst

  Het is gewoon misselijk makend en misleidend om zulke woorden te gebruiken als er in de praktijk helemaal niks van waar is. Je hebt altijd wel een paar rotte appels maar dat geeft je nog geen recht om de gehele agrarische sector zo te beoordelen. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg bedrijven die 1 keer per jaar een opendag houden of waar je achter glas het productie proces kunt zien zodat de consument met eigen ogen kan waarnemen dat wat ze als kiloknaller kopen ook op een eerlijke gezonde en verantwoorde manier geproduceerd is.

 • B bob

  Het is heel simpel . Moeder Natuur laat niet met zich sollen en komt als verdedeging met de mulitresistente pathogenen die de Bio-industrie onwikkeld. De Mens is zijn eigen ondergang aan het graven en dat is een opluchting.
  Dieren en planten zijn zover verkloot dat de hele natuur naar de pijpen van de reguliere land en tuinbouwers danst ? Uit welk ei ben jij gekropen Eerlijk_staat_niet_in_mijn_woordenboek?
  Een enkele stal die een zichtruimte heeft terwijl er vele duizenden agstvallig hun dueren dichthouden! dat is erg overtuigend NOT!

 • Ross

  Dat je niet eerlijk bent Bobke dat wisten we al. Daarbij hoort beledigen van andere mensen bij. Normen en waarden zijn op jou niet van toepassing.
  Heb dan ook grote angst voor de mensen en dieren in je directe omgeving.

 • Mozes

  Eerlijk_duurt_het_langst, je hebt gelijk. We moeten in de veehouderij zo open mogelijk zijn zodat mensen zelf kunnen zien hoe het er aan toe gaat. Als we niet voldoende open zijn gaan mensen een beeld vormen op basis van fantasie. Dat beeld is vele malen slechter dan de werkelijkheid. Aan de fantasieën van B bob is te zien dat hij nog nooit een veebedrijf heeft gezien.

 • B bob

  Gelukkig is de overheid op de hoogte van de misstanden www.achtergeslotendeuren.org en kan de bio-industrie ondernemer alleen nog maar met het hoofd naar de grond door het leven. De kontrolle op pootproblemen bij de slachthuizen is nog maar een van de eerste maatregelen van de EU om de Misstanden aan te pakken .

 • Ross

  Klopt Mozes zijn info komt van Google. Heb daar geen moeite mee maar wel dat hij geen normen en waarden aanhoudt. Mensen zoals hij op dezelfde manier behandelen zoals hij ons doet(vindt Bobke niet leuk he!!!).

 • B bob

  Ik begrijp best dat de dierfolteraars niet blij zijn met het bestaan van het internet en de Google zoekmachine rossita . WWW.wakkerdier.nl had nooit zo enorm succesvol kunnen strijden tegen de diermartelkamers zonder deze mooie ontwikkeling . Alleen mensen die denken dat ze Weerloze Dieren naar eiegn behoefte mogen uitbuiten hebben een probleem met mijn fele ombeschfte manier van schrijven maar aan die personen heb ik totaal geen boodschap !

Laad alle reacties (23)

Of registreer je om te kunnen reageren.