Pluimveehouderij

Nieuws 13 reacties

Noord Afrika stapt af van legbatterij

Doetinchem - Verschillende Noord Afrikaanse landen willen de leghennen gaan huisvesten volgens de Europese welzijnsregels. Dat meldt website World Poultry.
De website baseert zich op informatie die is verstrekt tijdens de onlangs gehouden pluimveehouderijbijeenkomst in Londen. Landen als Marokko, Tunesië en Algerije willen tafeleieren exporteren naar de EU en willen daarom de hennen huisvesten in verrijkte kooien of in koloniehuisvesting.

Laatste reacties

 • B bob

  Zou er straks ook vanuit die hoek veel productie de EU in gaan stromen ?

 • joannes

  Wel zeker zullen ze trachten te exporteren voor de werkgelegenheid en de deviezen! Met zoveel zon zullen het geen uitloop kippen zijn. Ze kunnen echter met zonne energie voldoende energy opwekken om de stal koel en in conditie te houden.

 • Ceas

  Die legbatterijen kwamen 30 jaar geleden haast allemaal af..van een dochter van de CEHAVE-veghel..
  Die jurken kwamen aan op Schiphol en wilde eerst naar o.a. Yab-Yum voordat ze zaken deden.;-)

 • kleitokkers

  lijkt mij een zeer diervriendelijk initiatief

 • B bob

  Johannes , Ze hoeven daar geen dichte muffe stallen te bouwen omdat ze gewoon een overkapping ( overdekte uitloop ) kunnen maken van difuus EFTE folie waar de wind vrij onder kan waaien . S'nachts gaat de gevel dicht en de leghokken open . Zo werk ik in Texas samen met veel andere boeren op een erg voordelige manier . Zo hou ik een Biologisch eitje voordelig voor de consument

 • B bob

  Kleitokkers heeft waarschijnlijk ook van die achterhaalde verrijkte kooien . Dat heeft niets met dierwelzijn te maken want het leven van de kippen is in die gruwlijke kooien nog steede een marteling. gelukkig gaan de afnemers steeds vaker over op dierwelzijn/scharrel

 • kleitokkers

  Bob, je zit teveel in je eigen wereld ! en je leest mijn reactie's niet goed.
  Met je laatste stelling.

 • B bob

  Kleitokkers, Ik lees jouw reactie's inderdaad minder zorgvuldig en heb het in mijn wereld erg naar mijn zin.
  Laten we over een aantal jaren eens terug denken aan de discussie's die we nu voeren om te zien wie dan nog succesvol onderneemt en wie aan het apengas gegaan is .

 • sensia

  zo zie je maar: goed voorbeeld, doet goed volgen. Dankzij het batterijverbod in Europa, volgen andere delen van de wereld vanzelf.

 • sensia

  zo zie je maar: goed voorbeeld, doet goed volgen. Dankzij het batterijverbod in Europa, volgen andere delen van de wereld vanzelf.

 • joannes

  B bob, je moet echt aan koeling doen in Noord Africa want bij 40+ º C in de schaduw, zijn de kippen niet gelukkig, ook niet in de vrij natuur!

 • Boervis

  Als we allemaal luisteren naar B Bob sterven er jaarlijks meer mensen aan hongersnood dan in welke oorlog dan ook. Goed bezig met je biologische gezwam! Overal maar op reageren met je idealistische zweverige praatjes. Als je et allemaal zo goed weet moet je de politiek in gaan en jezelf eens bekend maken. Ipv van hier een beetje schijnheilig lopen doen

  Hardwerkende boeren die de toonaangevende Nederlandse landbouw Hebben gemaakt wat u nu is en hopelijk blijft hebben geen tijd om zich steeds maar te verdedigen tegen jou droomwereld

  Succes

  M vis

 • mazzel1

  Boervis,
  hij heeft nog nooit geen kippen gehad en gezien alleen maar op zijn bord. Iedereen op dit forum weet ondertussen dat bobke helemaal geen kippenboer is en een opruiende activist is die de zaak hier graag aan de schijt brengt; dat laatste lukt hem overigens wel waarvoor hulde!

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.