Pluimveehouderij

Nieuws 3 reacties

Nieuwe broederij Agromix geopend

Afferden - Agromix Broederij en Opfokintegratie bv hebben een nieuwe broederij geopend in Afferden. Erich Wesjohann en Bertus Verbeek sr., via de bedrijven Hy-Line Benelux, respectievelijk Pluriton aandeelhouder van Agromix Broederij en Opfokorganisatie, verrichtten de openingshandeling.

Agromix Broederij en Opfokintegratie is eind 2010 opgericht als opfokintegratie, liet broedeieren in loonbroed uitbroeden en verkocht jonge hennen. Na het besluit om een eigen broederij te bouwen, werd de bedrijfsnaam veranderd. Het bedrijf produceert zo’n 7 miljoen henkuikens, 60 procent hiervan wordt op gecontracteerde opfokbedrijven opgefokt tot jonge hennen.

De nieuwe broederij heeft een capaciteit van 10 miljoen henkuikens per jaar en staat op de plaats van de vroegere broederij van Van den Broek. Hatchtech leverde de voorbroedmachines en uitkomstkasten, Viscon de kuikenverwerkingsapparatuur en Prinzen de broedeiopzetapparatuur.

Laatste reacties

  • kleitokkers

    Alle broederijen zijn nu vernieuwd en uitgebreid en we hebben nog steeds dezelfde hoeveelheid kippen in nederland. Komt dit omdat we overschakelen naar diervriendelijke systemen. Waar de de kippen korter worden gehouden en waar veel meer uitval is. Met andere woorden, er zijn nu veel meer kuikens nodig (vervanging) om dezelfde hoeveelheid eieren te produceren ????

  • eenden

    Van harte gefeliciteerd,een nieuwe mijlpaal, heel veel succes voor Bertus,Kees en het hele team.Groet vanuit Polen

  • B bob

    Kleitokkers blijft maar beweren dat er in dierwelzijns stallen enorm veel uitval is terwijl daar juist veel minder uitval is . Misschien dat dit bedrijf gewoon andere broederijen en opfokbedrijven hun klanten afsnoept ! Er zijn jaarlijks vele honderden miljoenen leg en vleeskippen nodig dus dit bedrijf is een kleine speler in de markt.

Of registreer je om te kunnen reageren.