Pluimveehouderij

Nieuws 5 reacties

Nieuw vaccin tegen E. coli in pluimvee

Capelle a/d IJssel - Pfizer Animal Health heeft een registratie verkregen voor de hele EU voor een nieuw vernevelingsvaccin tegen de ziekte Colibacillose (veroorzaakt door een kwaadaardige E. coli) bij pluimvee. Het levende vaccin Poulvac® E. coli is het eerste vernevelingsvaccin tegen Colibacillose dat in de EU is toegelaten. Tot nu toe zijn er alleen vaccins beschikbaar op basis van geïnactiveerde entstoffen.

Het vaccin is gebaseerd op een Europees isolaat van de E. coli bacterie en kan worden ingezet bij kuikens vanaf de leeftijd van 1 dag. Proeven hebben laten zien dat de uitval wordt verminderd tot de leeftijd van 12 weken.

Colibacillose is wereldwijd één van de belangrijkste oorzaken van economische verliezen in de pluimveehouderij. Er bestaan diverse ziektebeelden bij verschillende leeftijdsgroepen. Volgens Luuk Stooker (technisch manager pluimvee Benelux) komen besmettingen met Colibacillose bij pluimvee vrij veel voor. "De besmettingen zijn moeilijk te beheersen en uitval als gevolg van besmettingen wordt vaak als gegeven beschouwd. Met dit nieuwe vaccin beschikt de pluimveesector over een nieuw effectief middel tegen deze besmettingen, dat via de opwekking van kruisimmuniteit ook werkzaam is tegen verschillende stammen."

Het vaccin was al beschikbaar in de Verenigde Staten en een aantal landen in Latijns Amerika.

Laatste reacties

 • B bob

  Weer een middel er bij waarmee de NATUURLIJKE weerstand van de Kippen verder mee kan worden onderdrukt . Dan hou je op een gegeven moment dieren over die alleen nog maar in een zuurstoftank in leven gehouden kunnen worden gelijk leukemieslachtoffers tijdens de chemo.

 • l coumans

  bob dit is een vaccin en prikkelt het kuiken zelf antistoffen temaken maw keep it simpel

 • Kristof Van Hoye

  voor de eerste keer bob een correcte opmerking al had de tweede zin voor mij niet gehoeven.
  coumans: prikkelen doet het in ieder geval
  de piste om het antibioticum gebruik te doen dalen met nog meer vaccin valt nu al door de mand. zie het Belvetsac rapport 2011. Het zijn leuke tijden voor de alternatieven.

 • politiek

  Helaas maar waar. De veehouderijsector zit met een ontzettend groot dillemma. Ik denk persoonlijk ook dat de economische mega macht van bedrijven als Pfizer en meer van die ,,lucifer,, industrieen doorbroken moet worden. Voor redding van dier en mens. Zowel de enting , alsook het antibioticagebruik enz. , beheersen ze volledig. En uiteraard een gezonde kip is niet in het belang van van die ,,lucifer,, industrien. Daar kunnen ze niets aan verdienen . ( tientallen miljarden euro.s omzet inmiddels ! ) Het natuurlijk immuniteitsopbouw dient uitgeschakeld te worden. Wel een afhankelijke kip dus van hun. De volgende stap is gen technologie. ! Dan is n.l. bij de ,,geboorte,, van de kip al bepaald dat deze afhankelijk is van ,,lucifer,, om te mogen blijven leven ! . Natuurlijke immuniteit is dan n.l. al uittgeschakeld. !

 • B bob

  Kristof , Degene die jij wegzet als 'alternatieven '(zoals ondertekende) zijn misschien wel degene die gewoon zijn gebleven terwijl de rest als een mak schaap naar de verschillende petrochemische industieelen is gaan luisteren.
  Ik verafgod Lucifer niet en verwoest mijn eigen leefomgeving niet met stoffen de Moeder Natuur in de aanvalshouding zet.
  Blijf gewoon in harmonie met de Natuur en deze verwoest jou niet!
  Bedankt voor de doordacht reactie Politiek !
  Het is belangrijk dat de dieren/planten zwak, ziek en misselijk zijn zodat de mensen en dieren er geen nuttige stoffen meer uit kunnen halen. Dan kan de farmaceutische industrie samen met de rest van de Chemical brothers de macht houden over het grote geld .

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.