Pluimveehouderij

Nieuws 1691 x bekeken 8 reacties

Nieuw arbeidsmeldpunt voor pluimveepersoneel

Utrecht - FNV Bondgenoten heeft het meldpunt 'Voel jij je kiplekker?' in het leven geroepen. Op de bijbehorende site meldpuntpluimvee.nl kunnen werknemers uit de pluimveeverwerkende industrie klachten over hun werk uiten.

Jan Verhoeven, bestuurder bij FNV Bondgenoten: “Dit meldpunt is opgericht omdat we van werknemers in de pluimvee-industrie klachten binnen kregen over uitzendwerk en het gebrek aan zekerheid. De werkdruk is erg hoog, werknemers draaien lange dagen. Daarnaast krijgen wij signalen over slechte gezondheidsomstandigheden, de veiligheid en de slechte hygiëne op de werkvloer. Met dit meldpunt willen we beter zicht krijgen op de problemen die spelen en de omvang daarvan. Het meldpunt is tweetalig: in de sector werken veel Polen, en juist die werken vaak onder slechte omstandigheden.”

 

Om het meldpunt onder de aandacht te brengen gaan leden van FNV Bondgenoten volgende week dinsdagochtend bij de poort van pluimveeverwerker 2 Sisters Storteboom in Putten staan. De komende tijd volgen ook poortacties bij andere bedrijven in de pluimveesector. Het meldpunt blijft vooralsnog tot het eind van dit jaar online. Na die periode blijkt uit de meldingen hoe groot de problemen zijn. Afhankelijk van de meldingen gaat de vakbond samen met medewerkers de komende maanden in overleg met bedrijven over verbeteringen.

 

In de pluimveeverwerkende industrie zijn in Nederland zo'n 5.000 medewerkers in vaste dienst. Daarnaast werken structureel zo'n 3.000 uitzendkrachten in deze sector, voor een groot deel van Poolse afkomst.

Laatste reacties

 • B bob

  Ik hoor een paar klokken luiden ! De Poolse medewerker even duidelijk maken dat hij mag vertrekken als hij gaat klagen is wel nodig voor de ondernemers. Het is immers ondenkbaar dat er rekening gehouden gaat worden met het welzijn van deze krachten . Straks moet het welzijnsniveau van de Dieren ook nog verbeterd worden !

 • Ross

  Tja lijkt Amerika wel!!!

 • B bob

  Wereldwijd zijn mensen mondiger aan het worden en vallen de hufter door de mand ross ! Wen er maar aan want dit proces stop je niet meer.

 • Ross

  Mensen worden helaas in vele delen op deze wereld misbruikt o.a. kinderarbeid, vrouwenhandel. Is nog wel iets anders Bobke als waar jij het over hebt(sentimenteel gepeupel op 15 hoog).

 • B bob

  Dat het op andere plekken op deze aardkloot nog veel erger gesteld is met de mensenrechten geeft de Europese ondernemer nog niet het recht om zich te misdragen ross !

 • Ross

  Klopt Bobke maar wel bij de feiten blijven en nuchter denken en niet dat wazige gedoe waar jij mee komt.

 • B bob

  Feit is dat de Bio-industrie ten onder gaat en dat stemt mij erg vrolijk .

 • klaasKip

  je zegt hetgoed Bio(logische ) industrie als de mensen zometeen door hebben dat ze voor de gek worden gehouden en alleen een pak meer geld kwijt zijn voor het zelfde produkt zal dit inderdaad verdwijnen een stel idioten die problmen hebben met de waarheid zullen zich nog wel een tijdje verzetten door tegen de raliteit te schelden maar ook dit gaat voor bij

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.