Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactielaatste update:16 okt 2012

Newcastle Disease in Roemenië

Zarnesti - Op een pluimveebedrijf in het dorp Zarnesti in Roemenië is Newcastle Disease (NCD, ook wel pseudo-vogelpest) vastgesteld. Dat meldt heeft de OIE, wereldorganisatie voor diergezondheid. De eerste klinische verschijnselen zijn waargenomen op 27 september 2012 op een bedrijf met 533 stuks pluimvee waarvan er al 212 waren doodgegaan. De overige dieren zijn geruimd.

Omdat er geen dagelijks verkeer van pluimvee tussen Nederland en Roemenië plaatsvindt is de kans op versleping van het virus naar Nederland vrij gering, zo meldt het Productschap Pluimvee en Eieren. Toch worden personen die werkzaam zijn in de Nederlandse pluimveesector en in Roemenië komen, verzocht voorzichtigheid in acht te nemen. Ook bestuurders van transportauto's die pluimvee of pluimveeproducten naar of uit Roemenië transporteren wordt verzocht voorzorgsmaatregelen te nemen om versleping van het virus te voorkomen.

Eén reactie

  • Khalid en zijn maten

    En zo komt het importeren van het kippenvlees uit Roemenië door interchicken al onder druk te staan...als de controlerende instanties en de diverse voorlichters en transport bedrijven die heen en weer reizen tussen Roemenië en Nederland zich nu een beetje laks gedragen betreft de voorzorgsmaatregelen dan heeft dadelijk elk land op de route die ziekte onder pluimvee.

Of registreer je om te kunnen reageren.