Pluimveehouderij

Nieuws 2 reactieslaatste update:1 nov 2012

NVP boos op ministerie over voetzoolregeling

Enter - De Nederlandse vakbond Pluimveehouders (NVP) is boos over de jongste wijziging van de Regeling Vleeskuikens. De organisatie overweegt zelfs het overleg met het ministerie van ELI op te schorten. Dat meldt NVP-secretaris Jan Brok.

Aanleiding is dat het ministerie buiten het advies van de stuurgroep om heeft vastgelegd dat vleeskuikenhouders verbeterplannen om de voetzoollaesieproblematiek aan te pakken op moeten sturen naar Dienst Regelingen ter goedkeuring.

Vanaf volgend jaar worden vleeskuikens gemonitored op voetzoollaesies. De mate waarin de voetzolen laesies vertonen wordt beoordeeld en vastgelegd in een score. Als die tussen 80 en 120 punten uitkomt is de vleeskuikenhouder volgens de regels verplicht om een verbeterplan op te stellen dat nu dus voor goedkeuring ook naar Dienst Regelingen moet. De NVP noemt dit bureaucratie ten top.

Laatste reacties

  • probe14

    Maak je niet druk. Tegen die tijd zijn ze weer blij met stukje kippenvlees. Gewoon netjes werken dan komt het helemaal goed. Er zijn ergere dingen Jan.

  • politiek

    Het gaat wel erg ver als het NVP meent maatregelen te kunnen opleggen aan het Ministerie.! Niet alles kan terecht meer geregeld worden in die achterkamertjes. Openheid en transparantie dus en controleren conform wetgeving . Als het NVP overleg wil opschorten , ook goed , vooral nu de productschappen opgeheven worden directe verantwoording rechtstreeks naar het ministerie . Kostenbesparing en ambtenaren besparing dus.

Of registreer je om te kunnen reageren.