Pluimveehouderij

Nieuws 14 reacties

Mexicaanse pluimveesector in de wederopbouw

Mexico Stad - De uitbraken van vogelgriep in Mexico heeft 8,6 miljard Mexicaanse peso (516 miljoen euro) gekost en heeft 22 miljoen leghennen het leven gekost. De pluimveesector is nu weer bezig met wederopbouw. Door de grootschalige ruimingen afgelopen zomer als gevolg van uitbraken van hoogpathogene vogelgriep (H7N3) in Mexico is de eierproductie in het land met 15 procent gekelderd.

Vooral de staat Jalisco werd zwaar getroffen. Deze staat produceert normaalgesproken 55 procent van de consumptie-eieren in Mexico. Volgens Jaime Crivelli, voorzitter van de Mexicaanse pluimveeorganisatie UNA is de pluimveesector nu bezig om de geruimde stallen weer te herbevolken met jonge leghennen, zo’n 5 tot 6 miljoen stuks in de staat Jalisco. Deze zullen echter pas over twintig weken eieren gaan leggen. Daarnaast houden veel bedrijven de leghennen langer aan, tot 125 weken leeftijd, om meer eieren te kunnen produceren.
De export van Mexicaanse eieren zal iets verminderd worden om het tijdelijke tekort aan te vullen. De import van eieren zal minder worden belast aan de grens. Volgens Crivelli is er tot op heden vierduizend ton eierproducten (uit de Verenigde Staten) ingevoerd. “Uiteindelijk willen we de import van eieren en eiproducten een halt toe roepen, voornamelijk om ziektes buiten de deur te houden. We hopen dat de eigen productie daarom snel weer terug is op het oude niveau”, aldus Crivelli.

Laatste reacties

 • B bob

  Een blik in de toekomst voor Europa ?

 • Ross

  Welk blik ? stoffer en blik Bobke???

 • B bob

  Sorry voor de iets te moeilijk geformuleerde zin ross .

 • Ross

  Ja klopt want trekt op niets die vergelijking maar dat kun jij ook niet weten op 15 hoog.

 • B bob

  Wat de ondernemers daar in Mexico overkwam kan in europa ook zo maar gebeuren dus de vergelijking is helemaal niet zo ver gezocht.Tenslotte is door het schrikbarend hoge misbruik van antibiotica in Nederland ( net als in Mexico)de veestapel erg zwak en dan slaat de vogelgriep erg snel toe over een enorm gebied.

 • Ross

  Wat is hoog/veel Bobke de 1 vindt 2 al te veel en een ander zegt met 5 geen probleem te hebben. Jij ziet alles zwart(donker leven hoor LOL).

 • Bison

  Mexico produceerd liever drugs,....betaald beter.

 • Ross

  Deze handel in drugs kost wel veel mensenlevens. En wij ons maar druk maken over dierfoltering(wellicht goed om een andere bril op te zetten wereldverbeteraars).

 • B bob

  De aandacht afleiden van de geoorganiseerde dierfolterindustrie ( bio-industrie ) gaat niet meer lukken Ross . Dat de Drugoorlog vele duizenden mensenlevens kost is erg, daar heb je gelijk in . Veel van de slachtoffer kiezen echter zelf voor een leven in deze sector en gebruiken vrijwillig dit gif maar de stoffen die jullie in de voedingsketen brengen ( groeihormonen/gmo/landbouwgif/kunstmest/medicatie zoals antibiotica ) maakt miljoenen onschuldige slachtoffers. Denk daarbij aan het groeiend aantal mensen met kanker/suikerziekte/nierfalen/hart en vaat ziekten.

 • B bob

  Hoogpathoge vogelgriep is overgens een exclusief product van de wereldwijde veehouderij en zodra dit gruwlijke virus van pluimvee 9 via een varken ) op de mens zal overspringen is het aantal slachtoffers niet meer te overzien.

 • bankivahoen

  Doemdenken is bbop niet vreemd,zoiets gaat nooit maar dan ook nooit gebeuren!

 • Ross

  Ik hoef niemand af te leiden onze stallen staan open voor bezoekers waar mogelijk. Je maakt het wel erg romantisch Bobke maar om alle mensen op deze aarde eten te geven(komen er iedere dag meer) zul je toch naar intensieve veehouderij moeten. Is ook geen probleem wij hebben ook niets te verbergen(zeker geen groeihormonen/mininale inzet antibiotica, enz).

 • B bob

  Gelukkig heeft bankivahoen een glazen bol en kan hij met zekerheid zeggen dat er nooit meer een pandomie alla de zwarte dood over deze planeet zal trekken terwijl een gedeelte van de wereldbevolking continue op reis is tussen de verschillende werelddelen. Erg naief in mijn ogen. Doemdenken is niet de juiste manier ( heb ik geen last van ) maar met je kop in het zand leven is ook niet echt slim.

 • bankivahoen

  bbop,als er nu nog een echte pandemie uitbreekt dan is die waarschijnlijk per ongeluk ontsnapt uit een lab die er niets aan kon doen!!!!Er zijn altijd partijen die hier zeer intensief mee bezig zijn.

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.