Pluimveehouderij

Nieuws 8 reacties

Kritiek op Amerikaanse identificatieregels voor pluimvee

Washington - De nieuwe identificatieregels die het Amerikaanse ministerie voor landbouw wil introduceren voor pluimvee zal voor veel problemen zorgen bij kleine pluimveebedrijven. Dat meldt het Cornucopia Institute, dat zich hard maakt voor kleine familiebedrijven in de agrarische sector.

De nieuwe regels (de ‘Animal ID rule’) zullen pluimveehouders met meer etikettering en papierwerk opzadelen. Naar verwachting zal dit honderden miljoen dollars kosten.  Volgens het Cornucopia Instituut, en vele andere boerenorganisaties, is deze maatregel niet alleen kostbaar maar vooral onwerkbaar. In de praktijk komt het er namelijk op neer dat grote, geïntegreerde bedrijven één identificatielabel kunnen gebruiken voor een groep van duizenden dieren (omdat de dieren vaak niet gemengd worden met dieren van andere bedrijven). Klein (familie)bedrijven zullen de dieren individueel een label met een nummer moeten geven (middels een bandje om de poot). Daarnaast zouden de gegevens van de dieren minimaal 5 jaar bewaard moeten worden.
De USDA wil hiermee meer zekerheid geven aan de herkomst van de kuikens en dierziektes (zoals vogelgriep) sneller te kunnen opsporen. Het gaat om de dieren die van staat naar staat getransporteerd worden. Het betreft niet het pluimvee dat naar het buitenland gaat. Een definitieve uitwerking van de regels wordt dit najaar verwacht. De regels zouden dan in 2013 in moeten gaan. Tot die tijd zullen de boerenorganisaties blijven strijden om de regels niet door te laten gaan.

Laatste reacties

 • B bob

  Ben ik even blij dat ik niet volgens deze regelgeving hoef te werken aangezien ik alle dieren zelf fok ( ook de grootouderdieren houden we zelf ) en niet naar andere staten transporteer of exporteer. Voor veel andere bedrijven zal dit de nekslag betekenen en ruimte maken voor de grote multinationals . Deze bedrijven hebben bij the Congress voldoende lobyisten die voor hun belangen opkomen.

 • Nines

  ik dacht dat jij gestopt was.

 • B bob

  De bedrijfsvoering is inderdaad in handen van de Kids maar ik ben nog wel degene die zich dagelijks overal mee loopt te bemoeien. Stilzitten en alleen maar op Boerderij.nl reageren gaat zo snel vervelen.

 • klaasKip

  B Bob dat laat je hier ook duidelijk merken dat overal mee bemoeien

 • B bob

  Dank je klaaskip, ik doe mijn best !!

 • Ross

  Verder niet zo erg klaasKip maar het voegt zo weinig toe van onze Bobke.

 • mazzel1

  ik dacht dat Bobke al ontmaskert was..., trappen er toch nog serieuze pluimveehouders in???

 • Nines

  Mazzel1; het is gewoon zo leuk om te zien dat hij zichzelf tegen blijft spreken en alsnog zijn leugens blijft rond blaten. Soms moet je zulke dwazen even helpen herinneren aan de verhaaltjes die ze rondbazuinen, anders zouden ze zo ongeloofwaardig klinken.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.