Pluimveehouderij

Nieuws laatste update:8 okt 2012

Het Anker, Vepymo en ISA samen in Isacom

Boxmeer - Broederij en opfokbedrijven Het Anker en Vepymo en fokbedrijf ISA (Hendrix Genetics) zijn een samenwerking aangegaan onder de handelsnaam Isacom. Vanuit Isacom bedienen ze de Nederlandse en Belgische markt met leghen-rassen voor alle typen productiesystemen.

Het oude Isacom BV was sinds 1 november 2008 een samenwerking tussen Broederij Ter Heerdt bv en kuikenbroederij en pluimveebedrijf Het Anker bv en fungeerde als pool voor ISA-uitgangsmateriaal. Doordat Ter Heerdt begin dit jaar is gestopt met de distributie van ISA-producten, zal dit bedrijf zijn activiteiten op korte termijn staken doordat de binnen Isacom producerende koppels uit productie worden genomen, zo meldt Ivo Wetemans van Hendrix Genetics de moedermaatschappij van de fokbedrijven ISA.

Het nieuwe Isacom van Het Anker, Vepymo en ISA wordt een gezamenlijke pool moederdieren van de rassen Isa Brown, Bovans Brown, Dekalb White en Dekalb Amberlink, de producten van ISA. Met deze opzet ontstaat volgens de bedrijven meer flexibiliteit en een betere beschikbaarheid van broedeieren voor Het Anker en Vepymo. De bedrijven hopen dat op deze manier de levering en kwaliteit van de opfokhennen en eendagskuikens van de genoemde rassen op de Nederlandse en Belgische markt wordt versterkt.

Het Anker, het bedrijf van de familie Vroegindeweij uit Ochten, is actief met de verdeling van eendagskuikens en opfokhennen in Nederland. Via Verhaeghe-Het Anker is het bedrijf ook al enkele jaren actief in België.

Vepymo is een Belgisch familiebedrijf van de families Destrooper, Moonen en Pyfferoen. Het bedrijf is actief in broeden, opfokken en houderij van legkippen en vooral actief in België. Het bedrijf wil nu ook de Nederlandse markt betreden met eendagskuikens en opfokhennen van ISA-rassen. Het nieuwe samenwerkingsverband maakt dat de Nederlandse markt nu wordt bediend door twee verdelers die de ISA-rassen aanbieden.

Of registreer je om te kunnen reageren.