Pluimveehouderij

Nieuws 2961 x bekeken

EuroTier-onderscheidingen voor Nederlandse noviteiten

Hannover- Eén van de vijf gouden noviteitenmedailles van de landbouwbeurs EuroTier 2012 is toegekend aan het bedrijf Marel Stork Poultry Processing in Boxmeer Het bedrijf krijgt de medaille voor een energie- en waterbesparend systeem in het pluimveeslachtproces. Ten opzichte van het gangbare systeem wordt met de AeroScalder van Marel Stork tot 75 procent minder water en tot 40 procent minder energie verbruikt.

Van de negentien zilveren medailles gaat er één naar het Nederlandse bedrijf Hato BV Lighting uit Sittard voor een noviteit met de naam Galli-Luxmeter. Dit verlichtingssysteem past de lichtintensiteit in pluimveestallen aan aan het lichtgevoel van de dieren.
De EuroTier vindt plaats in Hannover van 13 tot en met 16 november. Organisator Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft meldt dat 2400 standhouders uit 51 landen zich hebben aangemeld. Dat is in vergelijking met de EuroTier 2010 (het evenement vindt om de twee jaar plaats) een groei met 40 procent en daarmee is het ook een nieuw record.

Of registreer je om te kunnen reageren.