Pluimveehouderij

Nieuws

Doux betaalt pluimveehouders voor deel uit

Chateaulin – De faillietverklaarde Franse kippenverwerker Groupe Doux heeft de haar leverende pluimveehouders de helft van de openstaande rekeningen uitbetaald.

Die rekeningen voor een totaalbedrag van vele miljoenen waren in het kader van het faillissement bevroren.

De handelsrechtbank van Quimper heeft nu echter toestemming gegeven ze deels te betalen, omdat de eerste doelstelling nog altijd is de activiteiten van Doux voort te zetten. Daarvoor is het leveren van kippen en andere pluimvee van essentieel belang. Wanneer - en óf - de boeren de rest van hun uitstaande rekeningen betaald krijgen, is nog niet bekend. Eerder deze maand werd een deel van de versactiviteiten van Groupe Doux aan een aantal andere Franse bedrijven verkocht. Over het lot van de andere divisies, voor verwerkte vleesproducten en export, moet uiterlijk 30 november een besluit vallen.

Of registreer je om te kunnen reageren.