Pluimveehouderij

Nieuws 94 reacties

Cobb werkt aan lancering nieuwe traaggroeiende vleeskip

Boxmeer - Fokbedrijf Cobb Europe test in Nederland een nieuw type vleeskuiken. Het gaat om een langzaam groeiend ras. Cobb wil hiermee in de behoefte voorzien van Nederland waar steeds meer bedrijven overschakelen op trager groeiende rassen.

Traaggroeiende rassen die nu veel worden gebruikt zijn Hubbard JA 957 of 757 (voor het Volwaard-concept). Deze types worden ook in de biologische en scharrelsystemen gebruikt.

Cobb wil zich ook meer gaan inzetten om trager groeiende rassen te introduceren. Volgens Wout van Wolfswinkel, verkoopleider Noordwest Europa bij Cobb Europe, is daar veel behoefte aan in Nederland. “We hebben de afgelopen twee jaar al een aantal tests gedaan met een handjevol koppels van het traag groeiende type CobbSasso 175. We willen hiermee een beter inzicht krijgen welk management, type voer en samenstelling van het voer nodig is voor het houden van dit type vleeskuiken. Dan kunnen we daar ook de advisering op baseren als de kuikens straks geproduceerd gaan worden in Nederland”, aldus Van Wolfswinkel.
Het Amerikaanse fokbedrijf Cobb, waar Cobb Europe onder valt, is groot geworden met de snelgroeiende rassen Cobb 500 en de Cobb 700, maar introduceerde enkele jaren geleden al een ander traag groeiend ras: de CobbSasso150. Het was de eerste vrucht van de samenwerking met het Franse bedrijf Sasso.

Dit type heeft een gemiddelde groei van 45 gram per dag en wordt veel ingezet in biologische houderij-systemen. De opvolger (de CobbSasso 175) groeit gemiddeld iets harder, tussen de 45 en 50 gram per dag en kan daardoor voor zowel biologische als het tussensegment worden ingezet. Dit type vleeskuiken wordt al geproduceerd in Duitsland, Hongarije, Frankrijk en Engeland.

Van Wolfswinkel verwacht dat de testen het komende half jaar nog worden voortgezet zodat mogelijk snel daarna productie in Nederland kan worden opgestart.

Laatste reacties

 • B bob

  Gelukkig speelt dit bedrijf wel in op de vraag vanuit de markt !

 • Ross

  Wie niet dan Bobke???.
  Alle grote fokbedrijven hebben deze rassen maar als er bijna geen vraag naar is wordt er ook weinig reclame voor gemaakt toch.
  In werkelijkheid wordt er veel over gepraat maar weinig mee gedaan.

 • B bob

  Droom rustig verder ross . De bewuste ondernemers weten gelukkig beter.

 • Nines

  Droom rustig verder BBob. Wat ros zegt klopt gewoon.

 • pvanboekholt

  Ik zou zeggen, kom naar de Hubbard stand tijdens LIV Hardenberg. Dan kun je over ervaringen in de praktijk praten met een fokker die hier al meer dan 40 jaar mee bezig is en alle lijnen al die jaren zelf in het fokprogramma heeft zitten en hier dus al heel lang in geinvesteerd heeft. Je moet wel beseffen dat je de markt nooit kunt dwingen, de markt moet zelf willen en er klaar voor zijn en daar is Hubbard in Nederland al zo'n 12 jaar mee bezig. Uiteindelijk begint dit segment nu een beetje te groeien, dus hopelijk wordt het bedrijf dat er al zo lang mee bezig is ook als zodanig erkend en beloond. Daarnaast zullen praktijkresultaten en ervaringen voldoende zeggen.

 • Ross

  Klopt Paul jullie hebben de meeste ervaring met langzaam groeiende rassen.
  Is nog steeds een kleine afzet. Zoals ik al zei er wordt meer over gepraat dan dat er in werkelijkheid van verkocht wordt. Consument vindt de normale kip ook prima en is goedkoper.

 • gjcamps

  Wat betreft smaak, in Azie is de yellow broiler heel populair, meer smaak dan een Cobb 500 of Ross 508

 • klaasKip

  ik lees hier vaak meer smaak maar wat is smaak nu eigenlijk ik weet niet waar smaak naar smaakt wat een gelul , wat voor de en lekker is kan voor de ander vuilnis zijn dus wat is smaak.

 • Khalid en zijn maten

  Nu zullen de dieren knuffelaars van wakker dier hun pijlen binnenkort wel gaan richten op het plofvarken want de plof kip is bij vooruitstrevende pluimveehouders allang niet meer in de stallen te vinden. Zoals vaker gebleken is lopen de dieren knuffelaars weer achter de muziek aan!

 • Ross

  Een Yellow Broiler is een normaal vleeskuiken(Cobb 500 / Ross 308) wat gevoerd is tot het eind met mais o.a. zoals in Oostenrijk.

 • vofvangorkum

  ook in nederland is dit produkt te krijgen. Maiskip van v/d Bor

 • B bob

  Ongehoord heeft met achtergeslotendeuren.org het stokje van Wakker dier overgenomen khalid . De plofkipafzetmarkt is aan het verdwijnen maar Wakker dier zal doorgaan tot deze misdadige manier van dieren folteren volledig verleden tijd is.
  Volgens klaaskip is smaakverschil bij kippenvlees onzin maar dat komt doordat hij zelf de laagwaardige gemartelde antibiotica plofkip heeft lopen en die waterige vervuilde massa moet door meneer silvo/unilever op smaak gebracht worden.

 • Nines

  Ach Bbob, al die mensen die 'plofkip' eten hebben tenminste geen aangetast verstand. Als ik zie hoe jij je opstelt hoef ik voorlopig nog geen andere kip dan de plofkip. Zoals meneer Plantema al jaren aangeeft; de kippen die binnen zitten zijn veel gezonder en veiliger te consumeren dan de kippen die buiten lopen. Ik heb liever dat mijn stukje vlees tot op de millimeter nauwkeurig is gecontroleerd. Overigens heb ik ook wel eens vlees gegeten van een kip die langer heeft gelopen dan zes weken. Botten compleet broos, met de scheuren er al in. Taai, droog voer. En over smaak valt niet te twisten. De een vind een hete peper nog niet scherp genoeg en de ander griezelt al bij een beetje gemalen peper. Die plofkip is zo slecht nog niet.

 • B bob

  Nines, ik denk dat de consument die momenteel nog voor de antibiotica kiloknaller gaat daadwerkelijk geestelijk in de war is aangezien het gevaar op een voedselvergiftiging en resistentiewerking gewoon onverantwoord groot is.
  Een plofkip van ouder dan 6 weken heeft inderdaad een erg slechte botstruktuur . Het lijkt meer op plastic doordat een plofkip erg weinig calcium kan opnemen uit het voeder door de enorme groeispurt.

 • klaasKip

  B Bob ben jij ambtenaar geweest of zo je kan niet lezen en al zeker niet begrijpend lezen iets dat veel vuldig voorkomt bij idealisten is onder tussen wel duidelijk geworden . Ik zal het nog een keer vragen waar smaakt smaak naar?????????????????????????????????

 • Bison

  Goeie vraag klaaskip
  Smaken doen verschillen.

 • Ross

  B Bob is niets geweest loopt hier de boel te verzieken maar ja we gebruiken geen antibiotica dus verdwijnt vanzelf(Bobke ze eigen woorden LOL).
  Maar goed ook dat smaken verschillen anders zouden we allemaal dezelfde vrouw willen.

 • B bob

  Klaaskip , De menselijke en dierlijke tong heeft smaakpapillen waardoor de hersenen een intepretatie kunnen maken van wat er zich in de mond bevind . Door een samenspel met de reuk kan een mens en dier bepalen of deze voeding/drank niet bedorven is en wordt de hoognodige eet/drinklust opgewekt Le merkt bij mensen die veel e-nummer van unilever gebruiken niet echt meer isn staat zijn om een duidelijk beeld te maken van lekker of vies/bedorven en die eten gewoon de smeigste troep ( frikandelen van mora )

 • B bob

  Ross ,jouw reactie's zijn soms erg moeilijk te begrijpen.Daar heeft klaaskip een goed punt ook al zijn zijn reactie;s niet veel beter.
  Nu beweer je ineens dat jullie helemaal geen antibiotica gebruiken ( leugen ! ) terwijl je gisteren nog verklaarde dat het gebruik erg laag is ( leugen ! )

 • Nines

  Bbob, hoe weet jij wat een ander aan antibiotica gebruikt? Kom jij iedere dag controleren en meten?

 • ikkethuis

  ik begrijp niet waarom boerderij zo n flapdrol niet verwijdert. Hij ligt elk informatief artikel te verzieken en iedereen te beledigen. Iedereen ergert zich aan hem.

 • Mozes

  B bob, in hoeverre wordt de smaak, reuk en vooral het relativerend vermogen aangetast door de wiet die jij regelmatig zegt te gebruiken?
  Merkwaardig dat jij allerlei gevaren toeschrijft aan voedsel maar in jou eigen wiet geen gevaar ziet.

 • B bob

  Die wiet die de woonwagenbewoners en de rest van de onderkant van de bevolking bij jullie produceerd staat stijf van de chemische voedingsmiddelen en bestrijdingsmiddelen en is door het hoge thc gehalte te vergelijken met hard drug. Ik teel in een hoek van de tuin op organische compost een heel zuiver Biologische wiet die niet schadelijk is voor het menselijk lichaam ( bij matig gebruik) Dan kun je zelfs de effecten van dementie vertragen en verwacht ik niet dat het een negatief effect heeft op mijn verstandelijk vermogen. Als ik de reactie's van sommige dierfolteraars hier lees zouden die juist eens moeten leren ontspannen en zo ruimte moeten geven voor gezond verstand . Voor ikkethuis is dus nog hoop.

 • Ross

  Bobke is ook zonder die wiet de weg kwijt. Alles ja echt alles wat hij schrijft raakt kant noch wal. De weg dus helemaal kwijt.
  Hij weet zogenaamd wat de veehouderij in Europa doet maar gezien wat hij schrijft kijkt hij in de spiegel en is hopeloos.

 • klaasKip

  als het gebruik van jou wiet dementie vertraagd is daar bij jou weinig van te merken Bobke. het feit dat je zelf niet merkt dat je verstandelijk vermogen achter uit gaat zegt genoeg. de meeste lezers van boerderij .nl zullen dat met mij eens zijn.

 • B bob

  Ik denk dat de meeste lezers van Boerderij.nl gewoon alleen de artikelen lezen en snel afhaken als ze zien met welke slappe reactie's jullie je proberen schoon te praten klaaskip en ross. Ik heb heel goed door waar ik mee bezig ben en geef nog dagelijks aan veel startende en omschakelende ondernemers gedegen advies. De onmacht driupt van jullie gestuntel af en met gewauwel krijg je mij niet stil.

 • klaasKip

  Tuurlijk bobke , je hebt gelijk jongen.

 • Ross

  Ach Bobke toch je gaat toch niet huilen. De waarheid kan hard zijn.
  Vervelend he als mensen je geen gelijk geven op je leugens.

 • B bob

  Dat zeg ik ross, de afgunst en onmacht druipt van jullie reactie's af ! Rommel nog even lekker door !

 • Flyinghollander

  B Bob beste stuurlui staan aan wal en daarmee bedoel ik jou voor dat je het niet begrijpt.

 • Bison

  Puur entertainment,..keep it up guys.LOL

 • Ross

  Afgunst op jou in geen 100 jaar.

 • B bob

  Flyinghollander, deze stuurman ( ik dus ) ziet een hele sector op de klippen lopen en is blij dat hij aan de wal staat. LOL

 • B bob

  Goed dat je inziet dat de onmacht je parten gaat spelen ross . Een echte doorbraak. Nu kun je aan het herstel gaat werken .

 • Ross

  Beste stuurlui staan aan wal. Tja als je altijd op kosten van een ander hebt geleeft verbaast mij dat ook niet. Denk aan je KARMA Bobke beloofd niet veel goeds.
  O ja mannen van Cobb zijn goed bezig dat was toch dit artikel.

 • B bob

  ross, je hebt totaal geen besef wat KARMA precies inhoud en ik heb nooit net als jou mijn hand op hoeven te houden.
  En deze onderneming is inderdaad goed op de hoogte van de veranderende markt en dus goed bezig !

 • Ross

  Waarom fok je zelf dan dieren terwijl er betere in de markt zijn??

 • Ross

  Waarom maak je jezelf zo druk om NL terwijl in Texas woont.
  Wij redden ons hier prima Bobke ook zonder jou hulp.
  Volgens mij zijn er ook nogal wat probleemtjes t.a.v. dierwelzijn in jou omgeving Texas/USA.
  Nou kom op Obama maak ze aan!!!!.

 • B bob

  Je leest zoals gewoonlijk weer woorden die ik niet schrijf ross !
  Ik heb persoonlijk voor mijn Familie en aanhang een Ras dat volledig naar ons zin is dus hoeven we niets in te kopen .
  Er zijn hier in the States ook voldoende mensen die net als Wakker Dier de misstanden aan het licht brengen maar daar gaat de vleesindustrie achter de schermen mee in overleg. Er zijn al enorme stappen genomen richting dierwelzijn maar de overheid moet in de tussentijd wel vele miljoenen monden blijven vullen. De verbeteringen gaan dus niet zo snel als gewenst.
  De laatste zin is echt wartaal ( ben ik gewent van ross ) Wat/wie moet marionet Obama aan maken ?

 • Bison

  Obama hoeft alleen zijn 'Wookie' maar aan te maken

 • klaasKip

  Bob verwijt de ketel dat hij zwart ziet.

 • Ross

  Dit geeft aan Bobke dat je niets maar dan ook niets van de industrie afweet.
  In de USA liggen de uitval cijfers nogal wat hoger dan hier. Hygiene is het zeer slecht mee gesteld zowel leg als slacht.
  Vele monden blijven voeden zal niet zonder intensieve veehouderij gaan.
  Doe je ding en bemoei je niet met ons voegt helemaal niets toe dat geschreeuw en negatieve energie van onze Bobke.

 • politiek

  Ross. Nederland moet eerst eens beginnen met open en transparant werken. Werken met middelen van de legale markt . Werken met legale onderzoekmethoden . Werken met geacrediteerde laboratotia. Gelukkig heeft Belgische Boerenbond al een antibiotica verminderingsplan , hopende op ondersteuning van de overheid. De Duitse legsector is ook al zover , hopende op ondersteuning van de overheid. Nu Nederland dus nog. Of moet Nederland zijn eitjes en vlees maar in Belgie en Duitsland gaan halen . ? Ik denk dat een traaggroeiende kip ook sterker is en dus mider afhankelijk van antibiotica. Of wordt dat gewoon bedoelt misschien ? maar kun je daar dan niet mee adverteren ! . Cobb zou dan goed bezig zijn. Nu dus de fokkers nog. Of gewoon een etiketje erop ! bij die fokkers , maar dan ook eerlijk zijn naar de consument en antibioticagebruik vermelden van gekozen ras. Denk vooral aan ESBL.

 • B bob

  Ross als je wilt aantonen dat je geen miezerig ventje/meisje bent kun je jouw gezicht op de komende Hortifair in Amsterdam laten zien als ik daar mijn Nederlandse familieleden een bezoek.
  De intensieve veehouderij nekt zichzelf in een hoog tempo en de Biologische Boeren zullen in de as van deze Sector weer een gematigde hoogwaardige productie op moeten bouwen. Veel monden voeden gaat (zoals zelfs jij kan begrijpen) beter door het voeder gelijk aan de Mens te geven in plaats van het eerst op een inefficiente manier door een dier te persen met achterlating van een berg mest en methaangas/ammoniac. Dat geschreeuw en die negatieve energy waar jij het over hebt komt overgens vooal bij jou/klaaskip/nines en Pech1 vandaan . Dat heb je als stuntelaars op hun vingers getikt worden . Dan gaan ze jodelen.

 • Nines

  Ross; alles wat in het kleine kringetje van Bbob is is perfect. Laat hem vooral in zijn eigen dromen geloven. Anders heeft ie helemaal geen idealen meer over.

  Politiek waar denk je dat Nederland mee bezig is? In plaats van een PLAN zijn ze hier ook werkelijk bezig met het minderen van antibiotica. Cobb is niet de eerste die een dergelijk plan oppakt.

 • B bob

  Nines denk dat er voor de Bio-industrie nog jaren de tijd is om op hun tempo het massale misbruik van HUMANE medicatie en kankerverwekkende groeistimulatoren af te bouwen . Slaap zacht Nines.
  Ik heb overgens mooie dromen die waar blijken te zijn als ik s'morgens opsta terwijl de Bio-industrie in een gruwelijke nachtmerrie leven als ze snacht proberen te slapen . Een schoon geweten is de beste slaappil

 • politiek

  Beste Nines , zoals ik begrijp uit uw reacties is die sterk groeiende kip veel antibiotica-afhankelijker. ( ESBL gevaar bij mensen ! ) U geeft aan dat er al wel keuzes gemaakt kunnen worden voor sterkere kip maar dat de consument het niets interesseerd. ? Of is er die interesse niet bij de fokkers van die antibiotica kippen ? . Als sector pluimvee zou je gewoon die antibioticakip moeten verbieden ( kijk naar Duitsland en Belgie ) maar u vind dat er nog een keuze open moet blijven ? Voor de eigen portemonee waarschijnlijk van de fokkers over de rug van de gezondheid van de consument. Nines , je kan wel een plan oppakken zoals Cobb doet , maar u zit het af te kraken ? en u wenst het niet te volgen begrijp ik. Nines , Nederland was en is mogelijk nog ruim koploper antibioticagebruik veehouderij in de EG. En mogelijk ook koploper (pro)hormonen als je uitslagen laboratorium kan filteren .

 • Ross

  Politiek je slaat de plank volledig mis(Bobke trouwens ook).
  Alle fokkers hebben langzaam groeiende rassen.
  De consument kiest d.w.z. goedkoop past ze beter. ESBL komt ook voor in langzaam groeiende rassen(helaas) en in groenten, enz..
  De normale kip is niets mis mee alleen in jullie fantasie wereld. Geloof niet alles wat onze Bobke zegt(hoj droomt nogal vaak LOL).
  Wat betreft B en D zijn zeker niet beter dan NL durf zelfs wel te zeggen lopen achter t.o.v. NL.
  Bobke nog graag je reactie t.a.v. de veehouderij in de USA. Zou zeggen begin eerst in je eigen omgeving(je bent een beetje bang he LOL).

 • Mozes

  De uitbraak van EHEC ( een coliforme bacterie) vorig jaar werd veroorzaakt door BIOLOGISCHE kiemgroente en niet door de veehouderij.
  Verder wil ik er op wijzen dat de Nederlandse aanpak van antibioticagebruik in andere landen in Europa als voorbeeld wordt gezien. Het blijkt de meest effectieve aanpak.

  Uit onderzoek is gebleken dat de mate van antibioticagebruik in verschillende landen niet vergeleken kan worden. Er zijn uit andere landen geen betrouwbare cijfers of de veehouderij is onvergelijkbaar. Je kunt gebruik in vleesveehouderij niet vergelijken met bv melkveehouderij. In sommige landen heeft melkkoeien die amper 500 kg wegen terwijl wij hier koeien hebben van meer dan 700 kg.

 • politiek

  Beste Ross. Zoals ook uit artikel en reactie, s blijkt zijn de snelgroeiende rassen meer afhankelijk van antibiotica. Er is niet gesproken dat er dan geen antibiotica meer nodig zou zijn. Helaas, maar wel dus minder. Tevens is overduidelijk gebleken dat bij minder antibioticagebruik er minder ESBL is. Misschien moet er nog veel meer doorgefokt worden naar rassen die weerstand hebben en dus niet of nog veel minder afhankelijk van antibiotica zijn. Tevens behoord de sector nog veel meer in te zetten om GEEN antibiotica meer te gebruiken als groeistimulator en uiteraard ook geen gebruik van (pro)horhomen of andere stoffen als groeibevorderaar. En Ross , ook het gebruik van legale onderzoekmethodens en erkende laboratoria lijkt me ook logisch. Begin daar ook maar eens mee in Nederland.

 • Lie

  In Noord Amerika kijken ze met argus ogen naar de stappen die er worden gemaakt wat betreft het antibiotica gebruik in Nederland en de rest van de EU.
  Uit practisch oogpunt(de grote afstanden) is antibiotica in Noord Amerika zonder recept dus zonder dat een dierenarts erbij komt kijken erg gemakkelijk te verkrijgen in de meeste agrarische groothandels.
  Ook wat betreft dierwelzijn is er in Noord Amerika nog erg veel te verbeteren, de grote bedrijven hebben dat over het algemeen beter in de vingers dan de kleinere boeren.
  Een verschil wat ook weer met de grote afstanden heeft te maken is het dierentransport: in de USA mogen ze 24 uur op de truck, in Canada de herkauwers 48 uur en de monogastrics 36 uur, voordat ze moeten afgeladen voor water en voer.

 • Ross

  Politiek,
  Lees nu eens mijn anttwoord. Je springt van link naar rechts.
  Nl is duidelijk binnen Europa wat betreft het in kaart brengen inzet antibiotica het meest vooruit strevend d.w.z. ook het laagst.
  Groeibevorderaars en hormonen worden 100% zeker in de vleeskuikenhouderij niet ingezet(hoe kom je bij dat idee zeker van onze Bobke).
  Neem maar van mij aan dat bijna iedere veehouder weinig tot geen antibiotica inzet(wij willen ook verder a.u.b.). Denk je nou werkelijk dat wij onze ogen hiervoor sluiten. Helaas doen mensen als Bobke jou dat geloven.
  Laat bobke eerst maar eens in zijn eigen land kijken voordat het uberhaupt commentaar geeft op NL. Zie ook reactie van Lie.

 • politiek

  ross, In 2011 was Nederland koploper wat betreft antibioticagebruik in de veehouderij in Europa. Als de veehouderij er in slaagt een reductie te realiseren in 2013 van 50 % van gebruik 2011 dan is men weer op het niveau van 1999, en hopenlijk een middenmoter in Europa. Beste ross waar u over spreekt zijn plannen en streven naar. Uiteraard het moet ergens begginnen maar ik spreek toch echt over cijfers die van de rijksoverheid afkomen. Inzake gebruik van groeibevorderaars en hormonen is ook bekend bij rijksoverheid en kamerleden. Vertrouwelijk met een zwijgplicht dus . Middels een WOB verzoek ben ik bezig om aan die cijfers enz. te komen. Het economisch en financieel belang van de Staat is nog te belangrijk. ( grenzen dicht voor export ? ) ( consumenten in de waan laten van veilig en gezond vlees ? ) Wellicht ga ik in beroep want ik vind volksgezondheid naast humaan leed ook een economisch belang. Vooral ook omdat die humane gezondheidskosten met miljarden euro,s stijgen de laatste jaren. Totaal onduidelijk is mij welk reden er is om die gebruiken , naast dus dat financieel belang van de Staat om het niet open en transparant voor ieder te maken. Er zal dus heus wel een uitspraak komen.

 • B bob

  Beste Mozes , je laat soms even je masker zakken en zien dat je eigenlijk Judas Bent. Toon een beetje respect voor de nabestaanden van de EHEC ramp !
  De EHEC ramp in Duitsland werd misschien veroorzaakt door een bedrijf dat zogenaamd Biologisch werkte . De Kweek van kiemgroente is een riskante bezigheid als je niet erg hygienisch werkt . Als je dan met reguliere dierlijke meststoffen gaat werken kun je veel mensen een erg gruwlijke dood bezorgen.
  Niet voor niets is de Duitse overheid zich na deze EHEC Ramp gaan richten op een uiterst veilige manier van voedingsproductie en neemt de vraag naar microbiologisch vervuilde bio-industrie producten uit Nederland gelukkig erg snel af . De zelfvoorzienendheid daar op het gebied van al het eten zal niet lang meer op zich laten wachten en de verrijkte kooien kunnen snel bij het oude ijzer.

 • B bob

  Lie, De mensen met het grote geld verdienen miljarden aan het vergiftigen van de laagste klasse in de Bevolking van The States . Deze rijke lui weten donders goed welke ecologische milieuramp ze veroorzaken . Daar heb ik niet veel mee van doen. Ik produceer volledig schone voeding voor de Mensen die wel op een fatsoenlijke manier werken aan een Beter Amerika.
  Ross(Laff), ik ga jou Laff noemen want je gaat niet in op mijn uitnodiging !

 • mazzel1

  bobke toch; er is er maar een die zich hier onrespectvol uitlaat en dat is die activist die zich voordoet als pluimveehouder in Texas haha

 • Ross

  Bobke die uitnodiging nee dank je. Ga naar Hardenberg(LIV) en in november naar Euro Tier. Heb zelf niets met tuinbouw. Daarbij is dit weer 1 van je wiet dromen. Jij en respect sorry hoor maar die gaan niet samen.
  Wat betreft de EHEC zijn alleen maar verliezers te noteren.

 • Ross

  Politiek nomaals in de vleeskuikenhouderij worden geen groeibevorderaars of hormonen gebruikt. Punt!!!.
  Zijn altijd punten ter verbetering.
  Stijging van de humane zorg heeft naar mijn idee niets te maken met de intensieve veehouderij.

 • B bob

  Pech1, kan alleen maar infantiel reageren en valt in herhalingen
  Laff(ross), ik heb het over de uitnodiging die ik jou via de mail stuurde en waar jij met een slap excuus op reageerde. Ik bezoek immers ook de LIV. Hoe voelt het overgens om te weten dat je niet meer anoniem bent ?
  Met het continue wijzen naar zogenaamde andere oorzaken van de Multiresistente Pathogen kom je overgens geen stap verder omdat alle feiten jouw tegenspreken. Echt verspilde moeite dus !

 • Ross

  Wat leuk zeg kunnen we wellicht samen gaan!!!. Hoe laat.

 • Ross

  Bobke het is moeilijk maar er zullen altijd mensen boos blijven op de feiten.
  Maatschappelijk verantwoord ondernemen en niet alleen maar sentimenteel geleuter. Om op een milieu verantwoorde manier te produceren is intensieve landbouw nodig. Ook gezien de groei van de wereld bevolking.
  Laat zien wat je doet 'fact-checking'.

 • B bob

  Je hebt mijn e-mail dus geef maar een tijd en dag door, Laff(ross)

 • B bob

  MVO is het tegenovergestelde van waar de Bio-industrie aan heeft gewerkt Laff(ross) dat kun jij met je verstandelijke beperkingen helemaal niet indenken .

 • Ross

  Helaas gewist(virus infectie LOL). Zal dus helaas niet gaan.

 • Ross

  Lezen Bobke 1e zin # 61.

 • Ross

  Bobke waar blijft je mailtje????.

 • politiek

  ross ,bij regelmaat vewijst de veehouderij ( vooral pluimvee) dat de consument kiest voor het goedkoopste. De drijfveer is dus geld. Ofwel geldgewin. Ross de consument kiest voor het goedkoopste en er is een zeer grote producerende markt die ook het goedkoopste wil leveren. Ook weer vanwege de drijfveer geld , ofwel geldgewin. Door dus voerbespaarders te gebruiken , er zijn er meer als honderd waarvan er op tientallen doodgewoon niet gecontroleerd wordt ! bespaar je dus als producent voer. ( ook pluimveehouderij) Ross het woord voerbespaarders klinkt wat vriendelijker als groeibevorderaars maar bedoelt wordt vaak hetzelfde of is hetzelfde in dat wereldje. Het zet tevens met gebruik van die middelen minder vet aan en dus meer spieren bij het dier. Spieren bestaan weer meer uit water en minder voer dus weer winst ofwel geldgewin. De excuses bij herhaling door sector veehouderij als men er niet op controleerd dan zal het wel niet erg zijn bestrijd ik en het is verantwoording van de overheid en is zwakte van de sector. Onder genoemde voerbespaarders bedoel ik antibiotica,s en (pro)hormonen. Dus zowel , synthetische, natuurlijke als prohormoon. Ook daarin is men de laatste jaren ook al weer veel verder gevorderd om ze moeilijker op te kunnen sporen. Kijk maar eens naar wielrennen en het dopingwereldje. Doe je er niet aan mee dan haak je af en verlies je inkomen ,status en bestaansrecht dus. Alleen jammer voor de humane slachtoffers.

 • Ross

  Sorry hoor politiek deze groeibevoorderaars zitten niet in pluimveevoer.
  Heb het gevoel dat jij ze er in wilt schrijven.
  Voer is plantaardig en zonder hormonen(ook zon fabeltje dat er hormonen in pluimveevoer zit).
  Sector is open en eerlijk bezig zowel de 1 ster als de normale kip.

 • politiek

  Ross Dat weet u niet. Er zijn voederfabiekanten die de voederbespaarders er standaard induwen in het voer. Of dus ,,op bestelling,, !. Zij beheersen die wereld van onderzoeken en contactenen en daar zit zeer veel kapitaal. Tevens zijn het vaak ook internationale structuren. Het grappigge is dat alleen maar wat onderzoek gedaan wordt op de hormonen met de bekende namen en nog wat bekende antibiotica,s maar zeer veel stoffen of van die cocktails die toegevoegd worden onderzoekt men nog niet eens naar omdat men de capaciteit op laboratorium niet heeft en de kennis daar niet ! .Mogelijk dat zelfs de pluimveehouder het zelf nog niet eens weet. ! ? Met dergelijke cocktails kan men immers ook nog slechtere grondstoffen compenseren in voeders die ter beschikking komen voor de dieren. Voederfabrieken beheersen dat wereldje volledig. Tevens zijn het vaak een paar grote spelers in het veld. Doe je niet mee dan haak je gewoon af. Evenzo dus als je pluimveevlees blijft produceren 5 cent boven gemiddelde kostprijs voor degene die een eerlijk product op de markt brengen. Die marge is er gewoon niet. Denk niet te snel dat alles onder controle is . Kijk maar eens naar de wielersport. ! Het gaat om ontzettend veel kapitaal.

 • Ross

  Geen dingen met elkaar vergelijken als je geen onderbouwing hebt politiek.
  De zaken waar jij over spreekt noem ik doem denken.
  Als het werkelijk zo is was daar al veel meer over bekend.
  Sorry hoor maar komt erg negatief over naar de veehouderij zonder onderbouwing. Lekker makkelijk iemand zo neer te zetten.
  Kijk nu naar Amerika vervuilde naalden inmiddels 28 mensen dood(treurig).
  Humane zorg is van veel grotere invloed dan de veehouderij ook de inzet van antibiotica en hormonen.

 • politiek

  Sorry ross, maar a.u.b. niet over Amerika gaan praten nu . Gewoon bij Nederland blijven. Het is echt geen doem denken wat ik zeg. Overigens, de discussie die we nu voeren, publiekelijk , moet ook publiekelijk beantwoord worden. Open en transparant dus nu. Vragen zijn er gesteld door kamerleden over vergelijkbare situaties. Beantwooording gebeurd vervolgens vertrouwelijk ofwel met een ZWIJGPLICHT van de kamerleden. Die ZWIJGPLICHT is wettelijk geregeld en dat kun je die kamerleden ook niet kwalijk nemen of men moet terugtrekken of aftreden. Een beroep op die ZWIJGPLICHT is gedaan door de verantwoordelijk minister, en uiteraard regering. Kamerleden hebben zelfs handtekening moeten zetten dat men geen informatie geeft over vertrouwelijke stukken en beantwoording. Vragen die dus open en transparant gesteld zijn worden vertrouwelijk beantwoord voor de gemeenschap. In dit geval dus ook vragen over voedselveiligheid, volksgezondheid. Hormoongebruik in veevoeders dus. Wordt dit publiekelijk behandeld , dan moeten de grenzen dicht voor export vlees!!!!!!.

 • Ross

  Je neemt dingen die je dus niet kunt weten. Ik neem de feiten uit de praktijk en die zijn zonder hormonen en groeibevorderaars politiek.
  Ik kan alleen over pluimvee spreken varkens en rundvee weet ik niet.
  Weet wel dat er hormonen gebruikt worden in Noord en Zuid Amerika bij rundvee.

 • politiek

  Beste Ross. Over hormoongebruik rundvee , varkens en pluimvee zijn publiekelijk kamervragen gesteld. Beantwoording geschied vervolgens VERTROUWELIJK ofwel met een ZWIJGLICHT. Ik heb het nu over feiten uit de praktijk. ! ?

 • politiek

  Ross, middels onderzoek gaat het nu over duizenden bedrijven jarenlang.

 • Mozes

  Politiek, u liegt. Al eens eerder heb ik er op gewezen dat privacy gevoelige onderwerpen niet openbaar behandeld kunnen worden. Als ik vermoed dat u belasting ontduikt en naar de belasting ga om inzage te vragen in uw financiële gegevens krijg ik dat niet. Controlerende overheidsinstanties mogen nooit privacy gevoelige gegeven over de ene burger door geven aan de andere burger. Dat het een en ander vertrouwlijk wordt behandelt is omdat het gaat over prive gegevens van individuele personen.
  Ik heb u dit al eens eerder uitgelegd en toch blijft u beweren dat bepaalde zaken vertrouwlijk behandelt worden omdat men ongewenste zaken onder de pet wil houden. U bent dus tegen beter weten in bewust aan het liegen.

 • leo,s vriend

  Ross, Ik zal je aanvullen vanuit mijn sector: de melkveehouderij gebruikt GEEN hormonen en groeibevorderaars in voeders e.d.

 • politiek

  Beste Mozes De vragen, publiekelijk gesteld over hormoongebruik veehouderij door kamerleden zijn zijn gewoon opvraagbaar middels Google. Beantwoording gebeurd VERTROUWELIJK ofwel met een ZWIJGPLICHT voor kamerleden. Dat beantwoording vertrouwelijk gebeurd is ook gewoon zo publiekelijk vermeld !! Dit heeft overigens niets te maken met privacy gevoelige onderwerpen. Het heeft betrekking op behandeling hormoongebruik veehouderij duizenden bedrijven jarenlang. Namen van indivuduele veehouders behoeven ( nog ) niet vernoemd te worden . Dat is pas/of in het strafproces. Mijn inziens heeft het meer te maken met het open houden van de grenzen omdat men geen hormoonvlees mag exporteren. Overigens ook niet als het al dan niet privacy gevoelig is !!! Doodgewoon ZWIJGPLICHT dus. Ga je immers die duizenden bedrijven strafrechtelijk vervolgen dan is er een groot probleem. Gekozen is voor alles in de doofpot en ZWIJGPLICHT. Een probleem is of Nederland zich met deze werkwijze houdt aan Richtlijn, Verordening en Beschikking EG wetgeving .

 • politiek

  Beste mts.menkhorst1 Zover mijn informatie gaat heeft die hormoongebruik veehouderij duizenden bedrijven jarenlang betrekking OOK op MELKVEEBEDRIJVEN. Het zijn doodgewoon ( vertrouwelijke) rapporten van de overheid waar je die informtie kan opvragen.

 • Mozes

  Politiek, moet ik geloven dat Groen Links en de PvdD hier aan meewerkt? Iedereen kan toch onder zijn klompen aanvoelen dat u zit te fantaseren en te liegen.

 • Ross

  Politiek is van zichzelf overtuigd stop maar. Wat je ook zegt of schrijft hij blijft rondjes draaien in zijn eigen wereldje.

 • politiek

  Beste Mozes. Wat u gelooft is natuurlijk geheel aan u. Ik denk inderdaad dat dit besluit/informatie ( zwijgplicht ) over het inhoudelijk onderwerp hormoongebruik veehouderij , ook geld voor de kamerleden van Groen Links en PvdD. Het is niet zo dat ze niet geinformeerd worden. Conlusies en passages uit rapporten worden vertrouwelijk gedeelt zoals men dat noemt. Op basis van die informatie kan men uiteraard ook weer wel handelen of niet handelen. Conform EG wetgeving is het overigens wel verplicht melding te doen in Brussel bij beschreven onderwerpen. Ik weet (nog) niet of dat gebeurd is .

 • B bob

  Laff(ross) verkondigd een versie van de waarheid die voor de dierfolteraars beter uitkomt Politiek. Gelukkig heeft deze groep gewetenloze personen niet veel tijd meer om net hun verwerpelijke manier van ondernemen door te gaan en zal het snel voorbij zijn met het uitbuiten van weerloze Dieren.

 • B bob

  In de kerk en overheids instellingen zijn de peuters momenteel immers ook een stuk veiliger dan in het verleden. Daar worden de geestelijk werkers nu ook beter in de gaten gehouden .

 • Ross

  Ik verkondig alleen maar feiten maar als jullie die niet past tja dan maar fantasie. Veel succes in jullie fantasiewereld(blijf kijken in die spiegel he).

 • Ross

  Bobke je bent het spoor bijster(verbaast ons niet hoor LOL).

 • B bob

  Laff(ross) jouw reactie's doen de reguliere dierfolter sector echt geen goed . Lach nog maar even uitbundig en probeer nog maar even met het mishandelen van weerloze Dieren een schamele boterham te verdienen. De echte winnaars zitten in een duur kantoor te lachen om degene die slaafs het vuile werk voor hun verrichten .

 • Ross

  Jij bent degene die mishandeld Bobke niet wij(denk daar maar eens over na).

 • B bob

  Laff(ross) jij wilt zelf elke dag even geestelijk door mij mishandeld worden dus moet je niet klagen en gewoon niet meer op mijn reactie's reageren. Het lijkt wel alsof je geniet van de dagelijkse mentale afranseling (Is een stuk goedkoper dan het bezoek aan een sm club)

 • Ross

  Weet dat je niet tegen de waarheid kunt Bobke(zie hierboven je reactie).
  Ga door Bobke maar begin bij jezelf.

 • B bob

  Langzaam groeiende Kippen in een leefbare stal en een chemievrij dieet hebben de toekomst !

 • Ross

  Leefbare stal + chemievrij is het nu al Bobke. Reguliere vleeskuiken groeit wat sneller. Gelukkig leven we in een vrij land waar we zelf kunnen kiezen toch.

 • pvanboekholt

  Kom gewoon naar de Hubbard stand op LIV Hardenberg (deze week) of op Eurotier (nov 13-16), dan praten we jullie over de werkelijke situatie en mogelijkheden bij. Bovenstaande discussies leiden tot niets. Bespreek gewoon de feiten zonder elkaar zomaar aan te vallen. En de markt bepaalt uiteindelijk wat er gebeurt...

 • kokkie

  Beste,
  ik wil voor de hobby / keuken zelf een paar traag groeiende mestkuikens houden zoals bijvoorbeeld bovengenoemde hubbard.
  Een oud hollands ras (dat er ook nog eens mooi uitziet) spreekt mij ook aan maar ik weet niet of die ook een goede/lekkere opbrengst hebben.
  Wie wil mij adviseren met een ras en waar ik een twintigtal van deze kan kopen?
  bij voorbaat dank voor je reactie

  groet Martijn

 • joannes

  kokkie, hier vindt je voldoende adressen http://kippen.startpagina.nl/

Laad alle reacties (90)

Of registreer je om te kunnen reageren.