Pluimveehouderij

Nieuws 10 reacties

Boerenbond België: paal en perk aan import batterij-ei

Brussel - De Belgische Boerenbond vindt dat de Europese Unie paal en perk zou moeten stellen aan de import van batterij-eieren van buiten de Europese Unie.

De bond wijst er op dat de productiekosten van de Europese hennenhouders zijn gestegen ten opzichte van de producenten in derde landen. "Het kan dan niet dat de producten waarvoor veel minder eisen gelden zo maar de Europese markt binnen komen", aldus de Boerenbond.

Laatste reacties

 • v.d.Velden

  Niks ervan we hebben wto afspraken en ik wil de gezondste en goedkoopste eieren. groet een modale nederlander

 • John Deere 6430

  Groot gelijk hebben ze in België. De eisen voor dierenwelzijn in eigen land worden zo hoog dat de producent meer kosten moet maken, laat je de grenzen wijd open voor producten die niet aan dezelfde minimale eisen voldoen. Dan help je je eigen producenten om zeep omdat er niet meer te concurreren valt.

 • schoenmakers1

  het prijsverschil door de beslissers in deze zelf persoonlijk op laten hoesten

 • gerry 1

  een ei is een ei, zij de kip en ze broeide een struisvogel uit :-)

 • Eierboer Zuid

  Het zou leuk zijn indien we onze politici die de beslissing genomen hebben om de legbatterij te verbieden en de politici die nog steeds achter deze beslissing staan (ongeveer iedereen) zouden confronteren met deze vraag. Benieuwd hou ze zich eruit gaan praten, want iedereen weet dat er wto-afspraken zijn. De Europese pluimveehouders zijn gewoon opgeofferd. Durven zij dat te bevestigen ? Ik zou van ieder van onze fijne politici willen horen hoe zij dat nu zien : pech voor de pluimveehouder, hij kan de pot op ! Of geven ze er toch een elegante hypocriete draai aan ?

 • gerstiroma

  Eierboer Zuid@ heel mooi gesproken en met de stelling ben ik het ook eens echter er moet krachtiger taal gebruikt worden en zo nodig sancties instellen tegen die veel ter ruim betaalde abtenaren uit Brussel

 • Thybaut1

  Goed dat dit gesteld wordt, het lijkt mij een goed idee dat we hier in Nederland ook eenzelfde mening gaan uitdragen en wellicht ook onze Duitse collegas ook zover krijgen.
  Het kan immers niet zo zijn dat wij aan allerlei regels moeten voldoen en dat er vervolgens eieren van buiten Europa geimporteerd worden welke niet volgens Europese welzijnseisen geproduceerd worden.
  De consument heeft hier immers om gevraagd en moet dus ook de hogere prijs voor Europese eieren/producten betalen, en niet voor het goedkope gaan.
  Hier ligt een belangrijke taak voor de Europese Boerenorganisaties om dit de consument te laten weten.

 • T@deler

  De Duitsers mochten het al 2 jaar eerder meemaken dat de legbatterij-eieren uit de buurlanden gewoon in Duitsland verkocht werden.
  En zij moesten toen al de Europese welzijnseisen inhouden.

 • joannes

  Maar de Duitsers willen overal autos,zonnepanelen,infrastructuur,enz,.... verkopen en denken meer aan die zaken te verdienen dan aan eieren! Handels politiek is gewoon balanseren de de Agro zit nu op het kortste stukje! Ook op EU niveau!

 • Eierboer Zuid

  Ik vrees dat Joannes gelijk heeft. Politici menen dat we in Europa gebaat zijn met vrijhandel op vlak van goederen en diensten en de landbouw wordt daarvoor opgeofferd. Het cynische is dat zij heel goed weten dat al onze dure wetten op vlak van dierenwelzijn, milieubescherming en voedselveiligheid zonder effect zijn als we daarna de deur openzetten voor import uit landen waar die wetten niet gelden. Van politici moet je niet veel rechtlijnigheid verwachten, de vraag is of onze bevolking het ermee eens is dat al onze mooie principes overboord gegooid worden.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.