Pluimveehouderij

Nieuws 35 reacties

Antibiotica-verbruik leghennen deze maand bekend

Zoetermeer - Een overzicht van het gemiddelde antibiotica-verbruik in de leghennensector (over de eerste drie kwartalen van dit jaar) wordt deze maand verwacht. Dat meldt het Productschap Pluimvee en Eieren.

De gegevens zullen naar de legpluimveehouders worden teruggekoppeld. Op basis van deze gegevens zal worden bepaald of reductie in antibiotica-verbruik nodig is en welke benchmark-indicatoren gesteld moeten worden.

Laatste reacties

 • B bob

  Alleen een Veehouderij zonder antibioticagebruik zal nog een toekomst hebben dus waarop wachten de reguliere ondernemers nog ?

 • Ross

  Wij wachten niet Bobke maar zijn druk bezig het laatste beetje antibiotica nog minder te maken.

 • B bob

  Eerst zien en dan geloven !

 • Roelofsn

  B bob, welk een onuitstaanbaar gebrek aan kennis heb jij. In de legsector wordt geen antibiotica gebruikt, niet eerder dan dat de hennen bij bosjes dood neervallen. De reguliere hennenhouders gebruiken geen antibiotica, dus.

 • B bob

  Roelofzuidwolde, wie wil je zand in de ogen strooien ? Hoeveel mensen zullen jouw reactie als waarheid aannemen ?

 • l coumans

  je zult wel gek zijn om bij leghennen antibiotica te gebruiken ,alleen al de wachttijd en bij ilegaal gebruik de controle op recedu dus alleen als het helemaal niet anders kan , en met inachtnemen van de wachttijd

 • bankivahoen

  Het gebruik in de legsector is nihil,bbop kan weer boos zijn op de feiten,een kwaaltje waar wel meer activisten last van hebben!

 • crisismanager

  tja bobke het word moeilijk hier he.er gaat hier voor jou nog weinig te schoppen vallen als ook dit onderzoek weer in jouw nadeel gaat zijn.maar ja deze cijfers zullen weer wel gelogen zijn he bobke.

 • klaasKip

  Vraag maar eens na bij een dieren arts wie de grootste afnemers van antibiotica zijn. (er zijn tegen woordig 3 soorten met 0 wacht dagen) Ik hoop dat ze dit gelijk mee plubliceren zal je verstelt doen staan bobke. Oja zal dan ook wel weer gelogen zijn.

 • Bison

  Hell ja Klaaskip,o dagen withdrawel,..straks gaan ze zeggen het is zo veilig je kan het wel drinken.
  Zeiden ze in het begin van roundup ook!Ik zei tegen de vertegenwoordiger,nou kom op!,neem dan een teug,....eh..nee,...toch maar niet.

  De veiligste antbiotica is de gene die in het flesje blijft

 • klaasKip

  Je hebt gelijk Bison maar je zult er van staan te kijken wie het uit het flesje haalt en aan zijn kippen geeft en dat zijn niet de gene wie er van beticht worden door de idealisten volgens mijn dieren arts.

 • Ross

  Bobke toch niemand geloofd je(zielig hoor LOL)

 • B bob

  Klaaskip ziet zijn Dierenarst al een Heilige maar die man klopt wel een groot gedeelte van zijn marge uit zijn zak.
  Ook het meest lage gebruik van HUMANE eerste lijn medicatie is al extreem schadelijk voor de Mensheid en veehouders die hier gebruik van maken zijn op termijn mede schuldig aan de massale verdelging van de Mensheid als de arten geen medicatie meer heeft die nog werkzaam is.
  Ross ik vind het verweer op basis van leugens van een enkeling op boerderij.nl ronduit zielig en jij bent het meest PATHATIC of all !!

 • klaasKip

  we komen weer te dicht bij de waarheid he Bobke het schelden en mensen beledigen gaat weer beginnen, en nee ik zie mijn dierenarts niet als een heilige .ik heb deze beste man alleen nodig omdat de regelgeving mij daar toe dwingt voor monster name de laatse keer dat hij bij mij is moeten komen voor een probleem is al enkele jaren terug, met goede bedrijfs voering , goede handels partners en realistiche kijk op de houderij kom je een heel eind.
  natuurlijk kan je niet alle problemen hier mee voorkomen er is ook geluk bij nodig dat je dieren gezond blijven. Maar op de manier die jij predikt gaat je dit niet lukken.

 • Roelofsn

  BÓÓÓÓÓÓB!!!!!! Leghennen: antibiotica --> nihil
  Het verweer op basis van feiten(!) door iedereen die de moeite neemt zich te verweren tegen jou belachelijke standpunten en ideeën, noem jij zielig, jij hebt waarschijnlijk niets met cijfertjes en feiten, het gaat om je gevoel. Soms bobbyboy moet je erkennen dat je fout zit, je reageert niet op dit artikel. Soms moet je eerst lezen voordat je overgaat tot actie, wanneer je dat vertikt ben je echt het meest PATHETIC of all

 • mazzel1

  Beste mensen, we maken ons toch niet meer druk om deze extremist. hij heeft helemaal geen bedrijf dus weet niet waar hij het over heeft. Schijnbaar wel zeeen van tijd om iedereen de huid vol te schelden. Heeft niemand een baantje voor hem zodat hij zich eens nuttig kan gaan maken voor de maatschappij? Ik ben bang dat we met zijn allen dit figuur ook nog moeten onderhouden

 • Roelofsn

  @mazzel1 Als je niet reageert krijg je het verwijt ermee in te stemmen, ook weer niet goed. Op een of andere manier is de waarheid over dieren houden niet spannend genoeg en willen media liever horen wat 'klupjes' als wakkerdier etc over voedselproducenten te liegen hebben

 • B bob

  Wie zwijgt is medeschuldig luitjes . Voorlopig gaat ook deze week ahold gewillig in op de eisen van Wakker Dier . De Dierfolteraars mogen gewoon op mij blijven foeteren ! daar wordt ik alleen maar scherper van. Dat jullie dat niet eens doorhebben.
  Ik heb de Feiteijke waarheid gelukkig aan mijn kant en alle punten die ik aanhaar vind je onderbouwd terug in de practijk.
  Dan kun je als dader maar beter niet meer reageren en kijken of het mogelijk is om berouw te tonen voordat KARMA met de rekening komt.

 • B bob

  Ik kan niet meer wachten ! Hoeveel antibiotica is er legaal gebruikt ? Hoeveel gaat er doorheen zonder dat de dierenarts er iets van af weet ? Hoe stop je de illigale import ?

 • klaasKip

  B Bob hoe weet jij zo goed dat er ilegale antibiotica in om looop is spreek je uit ervaring? wie zich zelf kent kent duizend anderen. als je maar niet teleur gesteld wordt bobke over het legaal gebruik,maar ja dan zullen ze wel liegen.

 • B bob

  Google gewoon 'illegale handel antibiotica' voor meer info Klaaskip . Er zijn mensen voor veroordeeld en er is een enorme hoeveelheid antibiotica in beslag genomen met bestemming Nederlandse veehouderij.

 • klaasKip

  wat een wijs heid meneer haalt al zijn kennis van internet lekker betrouwbaar

 • crisismanager

  heb even gegoogled.kwam bij hele andere sector uit.een sector waarvan je het niet zou geloven.

 • B bob

  Typisch klaaskip ! Geef ik een feitelijke onderbouwing en verwijzing naar de publicatie en dan gaat hij over op gewauwel.

 • Ross

  Jij en onderbouwing Bobke dat gaat niet samen. Je ziet alles door je gekleurde bril(ziet dus niets LOL). Je wilt alleen je eigen gekakel horen(kip zonder kop kakelt die dan nog LOL). Je haalt je info alleen maar van Internet en hebt totaal geen idee hoe het er in de praktijk aan toe gaat(zie dan ook je reactie`s). Snap ook niet wat je nog te zoeken hebt in NL je bent toch niet voor niets vertrokken(opgeruimd staat netjes zeggen ze hier).
  In Texas gaat zeker alles prima!!!!.

 • B bob

  Typisch ross , totaal geen nuttige informatie en een hoop gewauwel.

 • Ross

  Moeilijk he Bobke de waarheid. Lastig die mensen die jou tegen spreken en dan ook nog gelijk hebben.

 • B bob

  Ik heb geen probleem met het slappe verweer van jou dat volledig uit onwaarheden en verdraaide waarheden bestaat ross. Ga gerust door met jouw schriftelijke gewauwel als dat oplucht. Voorlopig heb ik de echte Waarheid aan mijn kant en stort de Bio-industrie eindelijk door zijn hoeven.

 • Lie

  Laten we nu maar eerst de resultaten afwachten en dan conclusies trekken.
  Hoewel ik wel een beetje een internet TROLL effect in de reacties lees, google dat maar eens, wie de schoen past trekke hem aan....

 • Ross

  Jij en de waarheid zijn 2 totaal verschillende werelden.

 • B bob

  Laff(ross), jij hebt geen geweten en dat is een geestelijke afwijking waar jij niet echt iets aan kan doen . de Overheid zou (indien jij in de voedingindustrie werkzaam bezig bent) wel beter kunnen opsluiten want je bent dan een gevaar voor de volksgezondheid/voedselvoorziening!

 • crisismanager

  ik denk dat er hier op de site maar 1 gevaar zit voor zowel zichzelf als voor de hele samenleving.trouwens dit artikel gaat over antibioticagebruik bij leghennen .en ik weet als leghennenhouder net als de andere hier dat er zo goed als niks gegeven kan worden of enkel bij grote problemen .en dan moet jij niet lullen over illegale antibiotica.want dat vinden ze ook terug slimmerd.en hoe het voor de rest in de veehouderij zit weet ik niet .daar spreek ik mij niet over uit.(deze collega's zullen ongetwijfeld ook hun best doen om zo weinig mogelijk te gebruiken).mij hebben ze geleerd als je ergens niks van kent, moet je zwijgen. zouden ze beter bij jou ook geleerd hebben,dan zou het hier heel stil worden op de site want je kent nergens niks van

 • B bob

  harrie, de westerse manier van iets 'leren ' is beginnen met hersenspoelen op de kleuterschool . Dan heb je de bevolking in jouw macht. Ik heb mijn jaren op school veel problemen gehad met wanhopige leerkrachten aangezien ik al erg jong heel opstandig was. Tegenwoordig krijgen kinderen met een te sterke eigen wil snel een grote dosis ritalin om zo de orde in de klas te herstellen.
  Jij bent conform de wens van de overheid bezig met het produceren van een uiters gevaarlijk laagwaardig vervuild massaproduct en draagt genoeg zuurverdient geld af aan overheid en toeleveringsindustrie. Ik pakte het kindsdeel van het familivermogen en vertrok voordat de waanzin toesloeg in de Europese Veehouderij. FOPPEN gaat de mensen die dit bedrijft heeft GEFOPT een vergoeding geven voor het toegebrachte leed en dat zou de pluimveesector ook moeten overwegen . O wacht, deze sector leeft van belastinggeld en de banken zijn de eigenaar van de meeste bedrijven ! Daar valt dus niets te halen.

 • B bob

  Nog een week en de maand is om PPE !

 • Ross

  In jou fantasie wereld gaat het er zo aan toe. Gelukkig weten wij wel beter Bobke hoe het hier gaat in de veehouderij.
  Wat een vooroordelen heb jij zeg(moeilijke jeugd gehad zeker).

Laad alle reacties (31)

Of registreer je om te kunnen reageren.