Pluimveehouderij

Nieuws 586 x bekeken laatste update:19 okt 2012

Anevei neemt geen ander standpunt in

Barneveld - De Anevei de branche-organisatie van de eierhandel ziet nog geen aanleiding om een ander standpunt in te nemen over de AI-problematiek. Dat meldde voorzitter Arend Mijs van de organisatie in de sectorcommissie Eieren van het Productschap.

Op 31 oktober komen vertegenwoordigers van de verschillende organisaties bij elkaar om te praten over de AI-problematiek in relatie tot productie van vrije uitloop-eieren. De pluimveevleessector en de broederij en vermeerderingssector zou graag toe willen naar een periodieke ophokplicht in het voorjaar om besmettingen met Laag Pathogene vogelgriep tegen te gaan. Dit omdat deze bedrijven iedere keer dat er een vogelgriepuitbraak is worden getroffen door exportproblemen.

De legsectoren en de eierhandel zien daar geen brood in omdat zij exportproblemen voorzien voor eieren die in naam afkomstig zijn van uitloopbedrijven, maar die door een ophokplicht niet voldoen aan de voorwaarden.

Of registreer je om te kunnen reageren.