Pluimveehouderij

Nieuws 1979 x bekeken 23 reacties

3 procent minder Nederlandse eieren

Zoetermeer - Nederlandse legpluimveebedrijven zullen in 2012 naar verwachting 10,1 miljard eieren produceren. Dat is bijna 3 procent minder dan in 2011. Dat meldt het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE).

De productie bestaat voor 64 procent uit scharreleieren, 15 procent vrije-uitloopeieren en 4 procent biologische eieren. De overige 17 procent betreft kooieieren, waarbij het vooral gaat om eieren van bedrijven met verrijkte kooien of koloniehuisvesting.
Voor Nederlandse bedrijven is export van eieren naar Duitsland van groot belang. In de eerste helft van 2012 werden 2,1 miljard eieren naar Duitsland geëxporteerd. In vergelijking tot de eerste helft van 2011 nam de uitvoer naar Duitsland met 12 procent af. Dat wordt verklaard door een toename van de binnenlandse productie in Duitsland met circa 4 procent tot naar verwachting circa 12 miljard stuks in 2012.
In de EU-27 is in 2011 ruim 103,2 miljard stuks eieren geproduceerd. De verwachting is dat dit in 2012 zal dalen naar 101,3 miljard stuks. Voor 2013 verwacht het PPE weer een stijging naar 102,9 miljard stuks.

Laatste reacties

 • johan58

  Zowel de pluimveehouder als de kippen zijn van de leg, da 's geen eitje.

 • B bob

  De PPE zal de Nederlandse bevolking met reclamespotjes wijs moeten maken dat het niet schadelijk is voor het menselijk lichaam om 10 eieren per dag te eten . De Exportmarkt voor het dierfolteringantibioticaeitje stort gestaag in en de Pluimveesector is in reactie aan schaalvergroting begonnen LOL

 • kleitokkers

  sinds de overgang naar dierviendelijke dierhouderij systemen daalt de produktie van eieren per kip per ronde zo wat is nieuws

 • B bob

  Het gaat om het totaal aantal eieren en niet het aantal eieren per dier kleitokkers en de totale hoeveelheid neemt af terwijl er door de stijgende kosten een sterke groei zou moeten zijn . Draai de waarheid maar elke richting op die voor jou uitkomt maar de Legkippen die in de volgens jouw diervriendelijkere verrijkte kooien gefoltert worden kunnen de strijd met de echte dierwelzijnszussen in het buitenland niet meer aan . De legbatterijen zullen niet meer terug komen ! Leg je daar maar bij neer.

 • kleitokkers

  Kijk ook even naar de trend in de noordelijke europese landen waar de scharrel is onstaan. Ps het aantal dieren daalt ook snel.

 • B bob

  Het aantal ondernemers die geen dieren mee mishandeld neemt inderdaad door de stijgende kosten aanzienlijk af. De vraag naar Beter leven Kippen is echter ongekent groot . Forfarmers werk al geruime tijd met een lange wachttijd voor ondernemers die volgens het Gildehoen concept wil gaan werken en de Biologische leghennen krijgen steeds meer grip op de markt.

 • Ross

  Blijven dromen Bobke 1 druk op de knop en ze worden gemaakt. Maar ja geen afzet. Deze week nog in een grote supermarkt geweest en waar zaten stickets op voor half geld i.v.m. volgende dag aan data jawel 1 sterkip. Dank je wel voor je sentimentele geneuzel.

 • kleitokkers

  Ik ben ook absuluut niet tegen biologisch, gildehoenen en sterrren. Allemaal prima, Iedere ondernemer kiest voor zijn manier van boeren welke bij hem past en moet daar het beste van maken. Maar vanuit jou inzicht wil jij geen enkel nadeel hiervan inzien. Ook prima.

 • barneveldsei

  Door 3% minder dieren vallen de pluimveehouders niet om .Als we dit in europa allemaal doen kunnen we allemaal een boterham verdienen.Mega bedrijven maken meer kapot dan je lief is kijk maar in Amerika .Daar vallen de melkvee bedrijven om omdat het voer te duur is.Voorspellingen van professoren dat we meer moeten produceren omdat de wereldbevolking groeit moeten we pas doen als er geld over de brug komt,van de overheid want anders betalen we wederom het gelag .De overheid komt allen geld stelen bij de boer door meer regels op te leggen

 • B bob

  Laff(ross), de mens is van nature erg gierig en de 1 ster kip is in verhouding erg duur . dat dit komt omdat de supermarkten de gemartelde kip extreem goedkoop kan inkopen weet de consument echter niet . Daarom moet de diermartel/foltering sector aangepakt worden zodat de supermarkten geen troep meer in kunnen kopen. dan komt er weer een gezond stuk kip in de winkel te liggen dat gewoon niet te goedkoop is en dat voor de veehouders die fatsoenlijk produceren een goede boterham opleverd.

 • B bob

  Barneveldei, lees het verslag nog eens aandachtig. Er zit een neergaand effect in het totaal aantal eieren terwijl voor veel pluimveehoeders er een sterk stijging moet zijn om te kunnen overleven. Er zijn nu al verrijkte kooi ondernemers die hun product niet meer kunnen slijten en die daarom hun bedrijf stil moeten leggen. De ontwikkelingen in the USA die je aanhaalt zullen zeker ook in Europa gaan spelen. Verwacht echter geen hulp meer van de Overheid en weer extreem voorzichtig met investeren in een hogere productie . Kijk of je aan een Beter product kan gaan werken . Dan kun je je onderscheiden. Biologische ondernemers kunnen momenteel nog gewoon bij de rabo terecht voor een zak geld als ze willen investeren terwijl de reguliere veehouders uitgelachen worden.

 • Nines

  Nee hoor dat weet de consument écht niet. Die zijn zoooo dom! Flauwekul. Natuurlijk weten die consumenten wat de situatie is voor zo'n goedkoop stukje vlees. Consumenten weten dat boeren hun dieren met respect behandelen en zij begrijpen dat die kippen krijgen wat ze nodig hebben. Dat boeren geen eerlijke prijzen krijgen, dat weten ze nog niet.
  en wat jij suggereert over de rabobank is ook nonsens. Maarja er zijn wel meer dingen nonsens die van jouw toetsenbord komen.

 • B bob

 • Nines

  wauwww echt erg realistische websites om te noemen bobje. Vind je het erg dat ik niet naar die kleuterbeweringen kijk? ik heb daar één keer in mn leven gekeken en een cabaretshow heeft nog minder humor.

  Als je écht veehouder was geweest in Texas dan was je nooit zo'n voorstander van dergelijke organisaties geweest.

 • B bob

  Ik ben veehouder en akkerbouwer en Wakker dier en Ongehoord mogen ten alle tijden stiekem bij mij komen filmen Nines. Ik verzorg mijn Dieren volgens veel collega's alsof het waardevolle wezens zijn met rechten. De Klanten zien dat ook en gaan diep in de buidel voor mijn producten.
  Kijk zeker niet naar die website's als je humor verwacht nines want het is horror!

 • Ross

  1 groot fantasie verhaal Bobke niemand geloofd je. Je bent wel erg simpel als je jezelf geloofd(o ja die spiegel he!!). Wat een kletspraat en maar schelden en negatief doen. Wat ben je toch geweldig bezig. Mensen zetten zich extra af tegen mensen zoals jou. Je bereikt net het tegenoverstaande bij de mensen dom dom dom.

 • mazzel1

  Hebben ze inderdaad toch de verkeerde persoon de liegebeest trofee uitgereikt. Voor volgend jaar nomineer ik alvast Bobke. Hij zal binnen zijn eigen clubje toch wel de meeste stemmen krijgen.
  Ik vind het een belediging voor mij en mijn collega's dat hij zich akkerbouwer en veehouder noemt.

 • Ross

  Mijn stem heb je mazzel1.

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Ross

  Nogmaals Bobke mensen keren zich af van mensen zoals jou. Prima dat je jezelf geloofd(die spiegel he). Mensen hebben geen enkel respect Bobke voor jou schelden en tieren en daarbij ook noh het grootste gedeelte leugens.
  Als het te moeilijk reageer je maar niet meer. Proficiaat.

 • Emmy.koeleman1

  Beste mensen, laten we de discussie op Boerderij.nl op inhoud voeren. Dan laat je andere lezers ook de mogelijkheid om te reageren op de nieuwsberichten. Alvast bedankt.

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • B bob

  Emmy, er is ruimte zat op de website voor elke lezer die een bericht wil achter laten. Ik beloof dat ik er indien nodig een gepaste reactie op zal schrijven .

Laad alle reacties (19)

Of registreer je om te kunnen reageren.