Pluimveehouderij

Nieuws

20 miljoen dollar voor vogelgrieponderzoek

Rome - De Voedsel- en Landbouworganisatie FAO heeft een bedrag van 20 miljoen dollar gekregen van de United States Agency for International Development (USAID). De FAO gaat dit geld gebruiken om onder andere hoogpathogene vogelgriep aan te pakken.

Het geld wil de FAO investeren in nieuwe technieken om het vogelgriepvirus (H5N1) snel te kunnen opsporen, waardoor sneller kan worden gehandeld. Dit zal met name gelden voor Bangladesh, China, Indonesië en Vietnam, landen waar uitbraken van vogelgriep vaak voorkomen. De Amerikaanse overheid, waar USAID een onderdeel van is, is voor ons erg belangrijk om de vogelgriep mondiaal te kunnen aanpakken. Het geldbedrag wat ze ter beschikking stellen is zeer welkom”, aldus de hoogste dierenarts bij de FAO Juan Lubroth. In de afgelopen zeven jaar heeft de Amerikaanse overheid een bedrag van 213 miljoen dollar gedoneerd aan de FAO om vogelgriep en andere zoönoses aan te pakken.

Of registreer je om te kunnen reageren.