Pluimveehouderij

Nieuws

Sisters verkoopt flink meer kip

Birmingham – De Britse 2 Sisters Food Group, die in ons land zes productievestigingen heeft, heeft in het kwartaal tot eind oktober ruim 13 procent meer kip en kipproducten verkocht. In totaal ging de vergelijkbare omzet met 10 procent omhoog naar 680 miljoen euro terwijl de winst licht steeg naar 56 miljoen.

Ook de verkopen van kant-en-klaar maaltijden, sandwiches en salades gingen in dit eerste kwartaal van het lopende boekjaar omhoog, namelijk met bijna 10 procent. Bij merkproducten, waaronder koekjes, kwam de omzetgroei uit op meer dan 4 procent.

Topman Ranjit Singh spreekt van ’een solide begin van het boekjaar, ondanks het aanhoudend moeilijke handels- en consumentenklimaat.’ Singh voegt daar aan toe dat het bedrijf ook in de Kerstperiode goed heeft gedraaid hoewel de marges door de vele reclames in winkels verder onder druk staan.

2 Sisters blijft ondertussen voortdurend op de acquisitietoer. In april vorig jaar werd het grote Britse foodbedrijf Northern Foods overgenomen. De integratie daarvan verloopt volgens plan en de eerste synergievoordelen beginnen nu zichtbaar te worden. Vorige maand kocht 2 Sisters Brookes Avana, een producent van gekoeld gemaksvoedsel, van het noodlijdende Premier Foods.

Of registreer je om te kunnen reageren.