Pluimveehouderij

Nieuws

Namibië wil zelfvoorzienend worden voor pluimvee

Windhoek – Een grootschalig project in Namibië wil het hele land van pluimveevlees voorzien.

Het miljoenenproject van Namib Poultry Industries omvat fokkerij- en vleeskuikenbedrijven, een broederij, een voerfabriek en een pluimveeverwerkingsbedrijf met een capaciteit van 250.000 kippen een week. De fokkerij zal rond de 325.000 broedeieren per week produceren. De voerfabriek heef een capaciteit van rond de 10.000 ton voer per maand.

Het project kost 500 miljoen Amerikaanse dollar (379 miljoen euro). Twee derde van dit bedrag is afkomstig van de NMI-groep en Bank Windhoek. De rest is gefinancieerd door Industrial Development Corporation in Zuid-Afrika en eigen investeringen.

Het vleeskuikenbedrijf zal voldoen aan de EU-normen. Namib Poultry Industries wil in de toekomst ook het pluimveevlees als apart merk in de markt zetten en de pluimveeconsumtie in Namibië verhogen van 8 kilo per persoon per jaar tot 15 kilo.

Naar verwachting is de bouw van het pluimveecomplex in juli 2012 gereed.

Of registreer je om te kunnen reageren.