Pluimveehouderij

Nieuws 3 reacties

Mogelijk uitstel kooiverbod voor nog eens vijftien bedrijven

Den Haag – Staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) zoekt naar een oplossing voor pluimveehouders die van plan zijn om te schakelen naar koloniehuisvesting. Zij houden hun kippen nu nog in legbatterijen, ondanks een verbod daarop.

Volgens Tweede Kamerlid Ger Koopmans (CDA) is dat een gevolg het trage wetgevingsproces. Bleker is van plan de kwestie volgende week aan te kaarten bij eurocommissaris Dacian Ciolios.
Het gaat om zo’n vijftien bedrijven. Eerder kregen al ruim twintig ondernemers uitstel van het kooiverbod.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Voor deze kippenhouders een uitkomst, maar voor de wetgever een crime. Wetten maken en daarna ze ter zijde schuiven met als excuus "We gedogen het niet naleven van de wet, gedurende X maanden / jaren of eeuwig". is niets anders dan ongeloofwaardig zijn en de burgers het gevoel geven van "Die nieuwe wet, het loopt zo'n vaart niet".

 • no-profile-image

  Tja en als we al deze wet van het houden van kippen in kooien niet kunnen handhaven en blijven gedogen er geen sancties opzetten zowel in Nederland als de EU.
  Nou wij pompen miljarden in de EU om de euro te redden toch?
  Dan kreeg ik steeds weer de bevestiging dat de miljarden verdwijnen in een bodemloze put.
  Immers als wij een kooiverbod nog niet kunnen handhaven met deze bestuurders hoe hebben deze mensen dan verstand van de miljarden begrotingen in het buitenland.
  Voeg daarbij dat de voorman van de pluimveehouderij noord de heer J.W.Lagerwei in het acht uur journaal nog melding maakt dat er geen beter ei is dan een batterij ei en je weet de capaciteit van bestuurders en van mensen die de wet maken , en moeten handhaven.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • debatavier

  Er is ook geen beter ei als een baterij ei

Of registreer je om te kunnen reageren.