Pluimveehouderij

Nieuws

Evacuatie van vee toch verplicht

Woltersum – De autoriteiten van samenwerkende organisaties – provincie Groningen, ministerie van ELI en waterschappen hebben vrijdag rond de middag formeel het besluit genomen dat verplicht al het vee uit de bedreigde polder moet worden gehaald.

Het gaat om vijftien boerderijen met in totaal 2000 stuks vee, voornamelijk koeien en schapen.
Inmiddels zijn drie melkveebedrijven, een mestkuiken- en ganzenbedrijf daadwerkelijk bezig met het op transport stellen van het vee.

De overige bedrijven zullen vrijdagmiddag verder worden ontruimd. Volgens ingewijden reageren de boeren rationeel en is er geen weerstand tegen het besluit van de gedwongen evacuatie.

Het besluit van de verplichte evacuatie houdt op dit moment in dat er prioriteit wordt gegeven aan de ontruiming van de eerder genoemde vijf boerderijen die het dicht liggen bij de Eemskadedijk. Hilbrand Sinnema, voorzitter van LTO Noord Groningen: ”Als de situatie van de Eemskadedijk verslechterd vanmiddag, dan zullen we het evacuatiegebied opschalen en meer bedrijven moeten worden leeggehaald.”

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.