Pluimveehouderij

Nieuws 363 x bekeken

'Ei-prijzen pakstations juist niet hoger in 2011'

Zoetermeer – De eierprijzen die Nederland rapporteert aan Brussel waren in december 2011 bijna 83 procent hoger dan in december 2010. De prijzen waren niet in heel 2011 bijna 83 procent hoger dan in heel 2010, zoals eerder gemeld.

De eierpakstations kregen juist te maken met lagere prijzen in 2011, zo meldt het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) in een reactie. Ook de vereniging van pakstations Anevei stelt dat 2011 geen extra goed jaar was voor de leden. Oorzaak van de verwarring lijkt de wijze van presentatie door de Europese Commissie. Daarin lijkt het ene jaar met het andere te worden vergeleken, terwijl slechts een maand uit het ene jaar tegenover dezelfde maand in het andere jaar wordt gesteld.

Of registreer je om te kunnen reageren.