Pluimveehouderij

Nieuws 210 x bekeken

Dode door vogelpest in Jakarta

Jakarta – In de Indonesische hoofdstad Jakarta is een man overleden aan het vogelpestvirus H5N1. De man vertoonde op 2 januari symptomen van een H5N1-infectie. Zes dagen later overleed de 23-jarige man.

Indonesië is alert op uitbraken van dierziektes voor de hevige regenval van afgelopen weken en de verwachte regenval voor begin februari. ”Dit kan invloed hebben op vogelpestuitbraken”, aldus en woordvoerder van ministerie van volksgezondheid in Indonesië.

Ngurah Mahardika van de Udayana Universiteit zegt dat virussen langer overleven bij hoge luchtvochtigheid en acht de kans dat het vogelpestvirus van pluimvee op mensen overslaat groter bij lange periodes van regen.

Vorig jaar zijn elf dodelijke gevallen van vogelpest bij mensen gemeld. In 2012 is nu één geval bekend.

Of registreer je om te kunnen reageren.