Pluimveehouderij

Nieuws

Antibiotica-discussie in Duitse vleeskuikenhouderij houdt aan

Düsseldorf – De Duitse overheid en pluimveehouders blijven discussiëren over de inzet van antibiotica in de vleeskuikenhouderij.

De Noordrijn-Westfaalse landbouw- en consumentenminister Johannes Remmel houdt vol dat in de vleeskuikenhouderij sprake moet zijn van preventieve inzet van antibiotica. Dat zei hij dinsdag in een interview met Deutschlandradio Kultur.

”Wij vrezen dat antibiotica ook worden toegediend omdat de dieren het in de stal niet uithouden en om die reden als het ware preventief met medicamenten moeten worden behandeld, omdat ze anders zonder meer ziek worden,” herhaalde Remmel zijn ook al in het najaar geuite vermoeden. Toen stelde hij vast dat er in de vleeskuikenhouderij waarschijnlijk nog steeds gebruik wordt gemaakt van antibiotische groeibevorderaars in het voer.

De vandaag door bondslandbouwminister Ilse Aigner gepresenteerde plannen om de controle op de antibiotica-inzet verder te verbeteren noemt Remmel een stap in de goede richting.

Pluimveehoudersfederatie Zentralverband der Deutschen Geflügelwirtschaft (ZVG) houdt op haar beurt in een reactie staande dat de sector zich van haar verantwoordelijkheid voor dier en consument altijd ten volle bewust is geweest. Met ingang van dit jaar is tevens door de sector in samenwerking met ketenbeheerder QS zelf al een antibiotica-monitoringssysteem in werking gezet.

Of registreer je om te kunnen reageren.