Pluimveehouderij

Nieuws 182 x bekeken

Aigner naar Bondsdag met antibiotica-beperkingsplan

Berlijn - De Duitse landbouwminister Ilse Aigner versterkt de greep van de autoriteiten op de antibiotica-inzet in de veehouderij.

Dat blijkt uit de wetsvoorstellen die zij deze week zal presenteren in de Bondsdag. Kern van de vooralsnog slechts in grote lijnen beschikbare voorstellen is, dat de veterinaire diensten alle gegevens omtrent de door hen verstrekte middelen op afroep aan de autoriteiten van de deelstaten beschikbaar moeten kunnen stellen, ook de gegevens inzake de pluimveehouders.Voor deze sector zijn nu nog uitzonderingsbepalingen van kracht in verband met de wet op de bescherming van de privacy. De controlemogelijkheden worden voorts verruimd.

Doel is een antibiotica-inzet, die zich tot het absolute minimum beperkt, aldus Aigner over haar voorstellen.

Of registreer je om te kunnen reageren.