Pluimveehouderij

Nieuws 298 x bekeken

47 Aanvragen voor ontheffing kooiverbod

Den Haag - Het ministerie van EL&I heeft van 47 legpluimveebedrijven een aanmelding ontvangen voor de tijdelijke voorziening voor knelgevallen.

Pluimveehouders konden zich tot 15 januari aanmelden voor deze ’gedoogregeling’ als zij menen dat zij buiten hun schuld om nog niet hebben kunnen omschakelen van traditionele kooihuisvesting naar alternatieve huisvesting voor leghennen.
Het is niet bekend om hoeveel leghenplaatsen het gaat.

Het is de bedoeling dat het ministerie eind januari beslist over de verzoeken om voor de tijdelijke voorziening in aanmerking te komen. De bedrijven waarover het ministerie positief beslist, mogen nog tot uiterlijk 1 juli a.s. eieren in traditionele kooien blijven produceren.

Of registreer je om te kunnen reageren.