Pluimveehouderij

Nieuws

Vier Voeters pleit voor importstop batterij-eieren

Amsterdam – De internationale dierenwelzijnsorganisatie Vier Voeters (Four Paws) heeft de Nederlandse overheid opgeroepen de import van eieren van Europese lidstaten die zich niet aan het legbatterijverbod houden, te verbieden.

Four Paws heeft dergelijke oproepen in alle EU-lidstaten gedaan. Volgens een woordvoerder van de organisatie zijn de eerste reacties op de oproep overwegend positief. Ook in Brussel bij de Europese Unie is de organisatie aan het lobbyen. Supermarkten worden opgeroepen deze eieren niet te verkopen.

Volgens Vier Voeters wordt het legbatterijverbod waarschijnlijk alleen in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, oostenrijk en Zweden op tijd doorgevoerd. Andere landen blijven in gebreke en dus blijven batterij-eieren op de markt komen. Volgens Vier Voeters is er in Duitsland al een supermarktketen die goedkope Poolse batterij-eieren in het schap legt.

De Nederlandse tak van Vier Voeters wil in deze zaak ook optrekken met de Nederlandse pluimveebelangenorganisaties.

Vier Voeters heeft zijn hoofdkantoor in Oostenrijk en heeft daarnaast kantoren in Nederland, België, Duitsland, Groot Brittannië, Zwitserland, Hongarije, Roemenië en Zuid-Afrika.

De organisatie heeft als doel dieren die om welke reden dan ook worden misbruikt rechten en een betere leefomgeving te geven. De organisatie heeft bijvoorbeeld een park gebouwd voor dansberen in Bulgarije en een leeuwenpark in Zuid Afrika. Vier Voeters wil verder werken aan verbetering van de wetgeving voor het houden van productiedieren.

Of registreer je om te kunnen reageren.