Pluimveehouderij

Nieuws

Rondeel-eieren nu ook in Duitse supermarkt

Eersel – De Duitse supermarktketen Kaiser’s Tengelmann heeft sinds deze week eieren afkomstig uit de twee Nederlandse rondeelstallen in het assortiment opgenomen.

Dit meldt Rondeel BV, een dochterorganisatie van de Venco Groep. Kaisers’s Tengelmann heeft 550 filialen verspreid over Duitsland en staat bekend als kwaliteits- en verssupermarkt. In eerste instantie komen de Rondeeleieren in de omgeving van München in de supermarkten.

Rondeel verwacht dat er binnen afzienbare tijd ook rondeelstallen zullen worden gebouwd in Duitsland om aan de vraag naar eieren te kunnen voldoen. Het bedrijf wijst er op dat ook Duitse dierenbeschermingsorganisaties enthousiast zijn over het systeem. De snavels van de hennen worden niet gekapt en de dieren hebben de beschikking over een overdekte uitloop. Het enthousiasme onder dierenbeschermers is ook opgemerkt door retailorganisaties zodat de vraag naar rondeeleieren toeneemt.

Of registreer je om te kunnen reageren.