Pluimveehouderij

Nieuws 4 reacties

NVP: export rondeelei is geen goed teken

Enter - De Nederlandse Vakbond Pluimveehouderij (NVP) is bezorgd over de marktontwikkelingen van het rondeelei. 

“Het feit dat de rondeel-eieren nu in Duitsland in de winkels liggen, vind ik geen goed teken. Dat wil zeggen dat er in het binnenland te weinig vraag is om de eieren van de 60.000 kippen in twee stallen op te nemen. Deze eieren zouden we toch makkelijk op de Nederlandse markt kwijt moeten kunnen,” aldus secretaris Jan Brok van de NVP.

Brok denkt dat de prijs het probleem is voor de afzet van de Rondeeleieren. “Het zijn toch zeven eieren voor een prijs waar je ook tien eieren voor kunt kopen.” Hij vermoedt dat de consument niet bereid is om extra te betalen voor een ei uit een stalsysteem dat duurzamer en dierwelzijnsvriendelijker is.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  hanns

  als die denkt dat zo is waarom word er dan nog een derde gebouwd?

 • no-profile-image

  Hanns als de heer Brok gelijk heeft, dan zal dit ook gaan gelden voor vlees, melk en alle andere voedsel producten. Zullen we ons moeten afvragen; "Waar zijn we mee bezig?" We produceren wat via de politiek wordt gevraagd (opgedrongen), maar waar de kiezer niet voor wil betalen, hij is dus niet geinteresseerd in DUURZAAM of DIERVRIENDELIJK. De kiezer kijkt alleen maar op het prijskaartje en die uitslag is leidend.

 • schoenmakers1

  is het wel een beter systeem dat een hogere prijs rechtvaardigd, ik denk dat het hele systeem fake is en geen toekomst heeft

 • l coumans

  ik mag toch wel hopen dat het dat jan brok het toch niet echt meent wat hij schrijft in de laatste zin duurzaam en diervriendelijk ??????? tjonge wat een consumenten bedriegerij .

Of registreer je om te kunnen reageren.