Pluimveehouderij

Nieuws

Hendrix Genetics neemt Grelier over

Boxmeer – Hendrix Genetics in Boxmeer neemt het Franse pluimveefokkerijbedrijf Financière Grelier Holding volledig over. Dit heeft Hendrix Genetics bekendgemaakt.

De verkopers van het Franse bedrijf zijn Jean-Marc en Dominique Grelier. Zij worden aandeelhouders in Hendrix Genetics naast de familie Hendrix, die de meerderheid behoudt. Andere aandeelhouders in Hendrix Genetics zijn Sofiprotéol, de financiële instelling van de Franse olie- en eiwithoudende industrie en het management.

Hendrix Genetics en Grelier kondigden vorig jaar december al aan dat ze in gesprek gingen over samenwerking, cq fusie. De gesprekken hebben tot de conclusie geleid dat een bundeling van de bedrijven veel voordelen biedt op het gebied van synergie en groei. De nieuwe gecombineerde groep heeft een omzet van ongeveer 300 miljoen euro en heeft meer dan 2.000 medewerkers.

Grelier is in 1955 opgericht door Joseph Grelier en is gespecialiseerd in fokkerij, vermeerdering en broederijactiviteiten van kalkoen, kip en parelhoenders. Het bedrijf heeft productielocaties in Frankrijk, Polen en Hongarije. De producten worden verkocht in 38 landen.

Het Nederlandse Hendrix Genetics dateert van 1959 en heeft vijf divisies op het gebied van fokkerij. Het gaat om legpluimveefokkerij (ISA), kalkoenfokkerij (Hybrid), varkensfokkerij (Hypor), pluimveedistributie en visfokkerij.

Het nieuwe gecombineerde bedrijf levert straks producten in meer dan 100 landen en heeft eigen bedrijven en joint ventures in 24 landen.

Of registreer je om te kunnen reageren.