Pluimveehouderij

Nieuws 4 reacties

EU-lidstaten dringen aan op handhaving legbatterijverbod

Den Haag – Nederland heeft samen met een aantal EU-landen een brief opgesteld betreffende het verbod op het gebruik van legbatterijen vanaf 1 januari 2012.

Dit meldt het ministerie van ELI. De brief is gezamenlijk opgesteld met het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Litouwen, Luxemburg, Oostenrijk, Tsjechië en Zweden.

In de brief wordt de Europese Commissie opgeroepen om strikt te blijven vasthouden aan het verbod op legbatterijen per 1 januari 2012, de producenten die zich aan het verbod houden te beschermen en het verbod effectief te handhaven.

Verder wordt de Europese Commissie gevraagd om in de Landbouwraad van oktober verslag te doen van de stand van zaken in de diverse lidstaten inzake het verbod op het gebruik van legbatterijen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  En waar zijn de zuidelijke landen gebleven?
  België, Frankrijk, Italië en Spanje zullen zeker andere wensen hebben?

 • no-profile-image

  Drewy

  Voor mij, producent eieren, (al 14 jaar systeem grondhuisvesting) mag het verbod ook worden gehandhaafd!!! Dan kan ik misschien het verlies van de afgelopen 2 jaar nog wat berperken, zoniet wordt het stoppen. Ik hoop tevens dat men de nodige controles zal uitvoeren.

 • no-profile-image

  Drewy

  Voor mij, producent eieren, (al 14 jaar systeem grondhuisvesting) mag het verbod ook worden gehandhaafd!!! Dan kan ik misschien het verlies van de afgelopen 2 jaar nog wat berperken, zoniet wordt het stoppen. Ik hoop tevens dat men de nodige controles zal uitvoeren.

 • no-profile-image

  Keihard handhaven. Bedrijven die investeren in nieuwe regelgeving mogen niet afgestraft worden door de overheid. Anders kom je als overheid wel heel onbetrouwbaar over.Is direct het overschot aan eieren weg. Ik pleit dus ook voor algehele ontruiming van de batterij per 1 januari 2012. Als ze deze afspraken niet na komen hoeven ze de afsprakenmet griekeland ook niet na te komen

Of registreer je om te kunnen reageren.