Pluimveehouderij

Nieuws

Duits pluimveevlees frequent MRSA-besmet

Mainz – Pluimveevlees blijkt, althans in Duitsland, frequent besmet met MRSA. Dat blijkt uit onderzoek door het Bundesinstitut for Risikobewertung (BfR), dat aan de orde wordt gesteld in het tv-programma Report Mainz van de ARD.

Van de door het BfR genomen 2.500 proeven van vlees in de detailhandel bevat 42,2 procent van het kalkoenvlees de bedoelde antibiotica-resistente bacterie en 22,3 procent van het kuikenvlees. Over de antibiotica-inzet in de intensieve veehouderij in Duitsland is tot dusver onvoldoende bekend.

De regering in Berlijn wil daar wel werk van maken. Per verordening is een ander bondsinstituut, het Bundesinstitut für Medizinische Dokumentation und Information (DIMDI), opgedragen de verbruikte hoeveelheden te inventariseren.

In de pluimveehouderij stuit het instituut echter op beperkingen als gevolg van de wet op de bescherming van de persoonsgegevens (’Datenschutz’), aldus Report Mainz. De oppositiepartij Bündnis90/die Grünen in de Bondsdag heeft deze zaak inmiddels aangekaart.

Of registreer je om te kunnen reageren.