Pluimveehouderij

Nieuws

Britse winkeliers zullen batterij-eieren weigeren

Londen – Britse winkelbedrijven zullen geen eieren en daarvan gemaakte producten verkopen uit andere Europese landen die per 1 januari niet voldoen aan het EU-verbod op legbatterijen. Dat heeft de detailhandelsorganisatie BRC toegezegd aan de eierindustrie.

Britse eierproducenten maken zich al tijden ernstig zorgen over de dreigende valse concurrentie als zij zelf volgend jaar wel aan de striktere EU-regels voldoen maar andere landen niet. Een aantal landen zal het batterij-verbod uitstellen waardoor batterij-eieren ook op de markt zullen blijven.

Vrijwel alle in Groot-Brittannië verkochte verse eieren komen uit eigen land. Het BRC heeft echter laten weten dat veel winkelbedrijven ook de herkomst van eieren in hun eigen-merk koek, brood, kant-en-klaar maaltijden en andere producten nagaan om er voor te zorgen dat die niet uit ‘batterij-landen’ afkomstig zijn. Directeur voeding Andrew Opie: ‘’We kunnen de consument en de Britse eierproducenten de garantie bieden dat lager-welzijnseieren niet door de Britse supermarkten zullen worden ingekocht of gebruikt in hun eigen producten. Op die manier tonen de winkeliers hun steun voor de Britse eierproducenten. Het is nu aan alle andere delen van de voedingssector om hetzelfde te doen.’’

Of registreer je om te kunnen reageren.