Pluimveehouderij

Nieuws

Vion grijpt weer in bij Britse kippendivisie

Dundee - Vion gaat verder inkrimpen in haar Britse kippendivisie.

Het kippenbedrijf in Coupar Angus bij Dundee in Schotland gaat reorganiseren waarbij 115 banen op de tocht staan. Ruim twee maanden geleden deelde Vion Food UK al mee dat een kippenbedrijf in Thorne bij Hull zou sluiten met het potentiële verlies van 255 arbeidsplaatsen. De productie van Thorn is juist voor een deel verhuisd naar Coupar Angus.

Volgens Vion ‘blijft het bedrijf opereren in een steeds meer concurrerend klimaat en blijven de vooruitzichten ook moeilijk. De situatie wordt nog verergerd door de naar een record niveau gestegen prijzen voor voer, brandstof en energie. Hoewel we proberen deze kostenstijgingen terug te halen, is dat moeilijk gezien de concurrentie in de markt.’ Door die ontwikkelingen blijft de vestiging in Coupar Angus ook nog steeds met verlies draaien, reden voor Vion UK om nu ‘onmiddellijk in te grijpen om de levensvatbaarheid op langere termijn veilig te stellen’.

Een woordvoerder van de Britse tak van Vion benadrukt dat er bij Coupar Angus weliswaar mensen uit gaan maar dat de werkgelegenheid bij deze vestiging sinds de overname door Vion juist is toegenomen van 600 naar zo’n 1.100 arbeidsplaatsen. ‘’Uiteindelijk is het aantal banen dus nog steeds flink gegroeid. We hebben de afgelopen jaren ook erg sterk geïnvesteerd in deze vestiging, waarbij we ons naar de klanten steeds meer proberen te richten op de Schotse herkomst.’’

Of registreer je om te kunnen reageren.