Pluimveehouderij

Nieuws

Thais gezouten pluimveevlees mogelijk weer naar EU

Brussel – De kans is groot dat Thailand vanaf volgend jaar juli weer gezouten pluimveevlees mag exporteren naar de Europese Unie. Dat meldt Arjan van Dijk, PPE-vertegenwoordiger in Brussel.

Hij baseert zich op een rapport van de Food en Veterinary Office (FVO) van de Europese Commissie.

Vertegenwoordigers van de FVO hebben zich in Thailand op de hoogte gesteld van de diergezondheidsstatus. Het land heeft de laatste jaren zijn Europese quotum voor gezouten pluimveevlees (TRQ) van 92.000 ton niet kunnen benutten vanwege herhaalde uitbraken van vogelpest.

Volgens de FVO is de situatie in Thailand nu echter sterk verbeterd en zou import in de EU van Thais vlees weer mogelijk moeten worden. De verwachting is volgens Van Dijk dat de Europese Commissie binnenkort met een voorstel komt om de import weer toe te staan.

Of registreer je om te kunnen reageren.