Pluimveehouderij

Nieuws

Helft Britse pluimveefokkers op winst

Londen – De helft van de 800 grootste Britse pluimveebedrijven draait met een goede winst en ziet de verkopen toenemen.

Van de overige zijn er 200 die met rode cijfers draaien, een goede tachtig die net de kosten kunnen dekken en ruim 100 die de boeken weliswaar met verlies afsluiten, maar dat doen omdat ze in veel gevallen fors in het bedrijf investeren.

Dat stelt het marktonderzoekbureau Plymsoll Analysis. ’’Het is zonder twijfel een moeilijke marktomgeving. De vraag staat onder druk en de kosten gaan voortdurend omhoog. Er zijn te veel bedrijven die op dezelfde markt jagen, waardoor het moeilijk is om de kostenstijgingen voldoende door te berekenen aan de klanten”, aldus David Pattison, die het rapport voor Plymsoll heeft opgesteld.

De best draaiende bedrijven komen volgens het bureau nog altijd niet verder dan een marge van 2 procent. Weliswaar nemen de verkopen vaak toe, maar daarbij is het wel uiterst moeilijk om het verkoopniveau op peil te houden. Een gunstig punt is wel dat veel van deze ondernemingen weinig schulden hebben, wat hun financiële positie in zekere zin makkelijker maakt.

Of registreer je om te kunnen reageren.