Pluimveehouderij

Nieuws

Delhaize haalt Nederlandse biologische eieren terug

Brussel/Den Haag – De Belgische supermarktketen Delhaize heeft een terugroepactie in gang gezet voor een partij biologische eieren afkomstig uit Nederland.

De terugroepactie gebeurt uit voorzorg. Vorige week constateerde de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (VWA) in eieren afkomstig van één biologisch bedrijf en uit één stal van dat bedrijf licht verhoogde dioxinegehaltes. De VWA heeft daarop een melding gedaan aan het Europese Rapid Alert Systeem.

Onduidelijk is waar de besmetting vandaan komt. De besmetting is niet afkomstig uit het voer, zo meldt de VWA. Het Wageningse onderzoeksstation Rikilt doet nader onderzoek aan de besmetting. Van de biologische legpluimveehouderij is bekend dat de eieren vaak hogere dioxinegehalten bevatten doordat de dieren in de uitloop dioxine uit de bodem opnemen.

Eieren van het bewuste bedrijf waren geleverd aan een Belgisch pakstation, maar zijn volgens de Belgische Voedsel en Warenautoriteit FAVV niet in de handel gekomen. Berichten dat de eieren ook aan een Luxemburgse supermarktketen zouden zijn geleverd worden door de FAVV tegengesproken. Delhaize haalt nu uit voorzorg eieren afkomstig van andere leveringen van dit zelfde bedrijf terug.

Of registreer je om te kunnen reageren.