Pluimveehouderij

Nieuws

Amerikaans ministerie van landbouw koopt pluimveevlees op

Washington – Het Amerikaanse ministerie van landbouw, USDA, gaat voor 40 miljoen dollar (27,8 miljoen euro) pluimveevlees opkopen.

Dit heeft het ministerie maandag bekend gemaakt. Het vlees is bestemd voor het nationale schoollunch-programma, gaarkeukens voor de onderkant van de samenleving en slachtoffers van rampen. Minister Tom Vilsack van landbouw wil op deze manier de pluimveevleessector in de VS ondersteunen en tegelijk de hulpbehoevenden in de samenleving een hart onder de riem steken.
Vilsack verwacht dat het programma de grootschalige pluimveeindustrie ten goede komt, en ook de kleine onafhankelijke zelfstandige pluimveemesters die voor hun levensonderhoud volledig van deze activiteit afhankelijk zijn.

De pluimveevleessector in de VS maakt moeilijke tijden door. Door overproductie is het prijsniveau zeer laag. Uit de laatste inventarisatie van de pluimveestapel van juni dit jaar bleek dat de kuikenstapel 13 procent groter was dan een jaar eerder. De prijzen voor borstvlees en vleugels hebben dieptepunten bereikt, op een 20 procent lager niveau dan vorig jaar.

Volgens minister Vilsack zijn de eerste tekenen dat de sector de problemen aanpakt er al. De productie van kuikens is dalende. Minister Vilsack verwacht dat zijn opkoopprogramma kan helpen vraag en aanbod weer in evenwicht te brengen.

Of registreer je om te kunnen reageren.