Pluimveehouderij

Nieuws

Situatie in Duitse leghennensector 'miserabel'

Berlijn – De leghennensector in Duitsland is een verliesgevende zaak, vooral de scharrelhouderij.

Dat meldt het Deutsche Bauernverband (DBV) na gesprekken met afgevaardigden uit deze bedrijfstak. ”Sinds het begin van dit jaar is het merendeel van de scharreleieren met verlies verkocht,” aldus de bond. Oorzaak is de zwakke concurrentiepositie van de Duitse leghennenhouders door de investeringskosten die de bouw van nieuwe stallen heeft gevergd, de hoge voerprijzen en de goedkope importen uit de andere EU-landen, waar leghennen nog tot het eind van het jaar in gangbare kooien mogen worden gehouden.

De Duitse consument blijkt niet bereid het nadelige prijsverschil voor Duitse eieren te willen betalen. ”De meeste mensen willen meer dierenwelzijn, maar zien niet dat dit ook gehonoreerd moet worden,” zo betreurt de bond de als ’miserabel’ getypeerde situatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.