Pluimveehouderij

Nieuws 2 reacties

Omschakeling kooihuisvesting voor veel bedrijven moeizaam

Zoetermeer - Er moet een knelgevallenregeling komen voor pluimvee bedrijven die niet op tijd kunnen omschakelen van kooien naar andere huisvestingssystemen. Dit zegt Ernest Bokkers van het PPE.

Pluimveebedrijven moeten voor 1 januari 2012 de kooihuisvesting vervangen voor een ander type huisvesting. Voor veel pluimveehouders is dit te kort dag.

Uit een inventarisatie van het PPE blijkt dat bij zo’n 75 pluimveebedrijven (17 stallen. 4,3 miljoen dieren) de omschakeling nog steeds niet is afgewikkeld. Dit komt deels door een vertraging in vergunningaanvraag en in onzekerheden over de financieren van de omschakeling.

Ook veel bedrijven die nog in afwachting zijn van een bestemmingsplan of die hun bedrijf elders willen voortzetten met een alternatief huisvestingssysteem redden de deadline van 1 juli waarschijnlijk niet.

Volgens het PPE is dit onmacht en pleit daarom voor een overgangsregeling waarbij alle echte knelgevallen individueel worden beoordeeld. "Met zo’n regeling kunnen eind volgend jaar de problemen voor deze bedrijven opgelost zijn", volgens Bokkers.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    ppe, het is geen 1 juli ? maar 1 januari 2012 !

  • no-profile-image

    Redactie AGD.media

    Klopt, de datum is aangepast.

Of registreer je om te kunnen reageren.