Pluimveehouderij

Nieuws

Mega-kippenbedrijf in Engeland verworpen

Oswestry – De regionale raad van het Engelse Shropshire heeft de vergunningaanvraag voor een mega-kippenbedrijf definitief verworpen. Een plaatselijke pluimveehouder wilde bij Oswestry vijf nieuwe schuren met ruimte voor 250.000 kippen neer zetten maar dat stuitte op grote bezwaren van omwonenden die vrezen voor geluids- en stankoverlast en verkeershinder.

Het pluimveebedrijf stelde daar tegenover dat de nieuwbouw voor nieuwe werkgelegenheid zou zorgen en er toe kon bijdragen dat minder kip uit het buitenland ingevoerd hoeft te worden. Het bedrijf wilde ook fors investeren in voorzieningen tegen geluid en geur. Shropshire County Council werd daardoor echter niet overtuigd en heeft de aanvraag nu definitief afgewezen. De raad vond vooral dat het bedrijf te grootschalig zou zijn voor de dorpsachtige omgeving. Elders in Engeland loopt een soortgelijke procedure tegen een mega-varkenshouderij die eveneens veel weerstand heeft opgeroepen.

Of registreer je om te kunnen reageren.