Pluimveehouderij

Nieuws

Fransen produceren meer kip

Parijs – In Frankrijk is over de eerste vijf maanden van dit jaar 439.445 ton kip geproduceerd, dat is bijna negen procent meer dan een jaar eerder. Over de maanden april en mei ligt de groei bij de kippenproductie op een nog hoger niveau.

Het aantal geslachte kippen nam over vijf maanden gezien met meer dan tien procent toe maar het gemiddeld slachtgewicht lag wat lager dan vorig jaar.

Frankrijk kan daardoor ook de uitvoer van kip en daarvan gemaakte producten verder opvoeren. Over de eerste vier maanden van 2010 gerekend komt die uitvoer uit op 159.000 ton, meer dan 20 procent hoger dan een jaar eerder. Tegelijkertijd is ook de invoer toegenomen, en wel met bijna veertien procent tot 134.800 ton.

Ook bij eenden houdt de toename aan. Hier komt de productie tot eind mei uit op 96.543 ton, dat is 4,5 procent meer op jaarbasis. In de maand mei lag de productie van eend iets meer dan zeven procent hoger. Desalniettemin is de invoer van eend en daarvan gemaakte producten over vier maanden gezien met bijna twaalf procent toegenomen naar 6.500 ton terwijl de uitvoer – vooral in de vorm van foie gras - een groei van 3,2 procent vertoonde en daarmee op 15.200 ton uitkwam.

Of registreer je om te kunnen reageren.