Pluimveehouderij

Nieuws 502 x bekeken

’Frans kippenbedrijf zou te koop staan’

Parijs – Groupe Doux, het grootste kippenbedrijf van Frankrijk en Europa, zou te koop staan.

De familie Doux, die 80 procent van de aandelen in handen heeft, heeft zakenbank Banque Lazard opdracht gegeven een koper te zoeken. De bank zou inmiddels van vier kandidaten een blijk van belangstelling hebben ontvangen.

Dat meldt de Franse zondagskrant Le Journal du Dimanche. Groupe Doux heeft een omzet van circa 1,3 miljard euro per jaar en biedt werk aan ruim drieduizend. Volgens de krant hangt er een prijskaartje van 500 miljoen aan het bedrijf, dat wel te kampen heeft met een schuldenlast van zo’n 400 miljoen.

In een zondagavond uitgegeven verklaring ontkent Groupe Doux de berichten nadrukkelijk. ”Wij werken al lange tijd samen met financiële adviseurs en bankiers om onze schulden te herstructureren. Dat is wijd en zijd bekend, we hebben dat al verschillende keren meegedeeld en er is niets nieuws rond dit onderwerp te melden.”

Of registreer je om te kunnen reageren.