Pluimveehouderij

Nieuws

Forse groei vleeskuikenstapel Duitsland

Wiesbaden - De vleeskuikenstapel in Duitsland telde per 1 maart vorig jaar 67,53 miljoen dieren.

Dat is het resultaat van een nieuwe grondige inventarisatie van het Statistische Bundesamt, zo meldt pluimveemarktbureau MEG. Ten opzichte van de voorlaatste telling per mei 2007 blijkt zich zoals verwacht een forse groei te hebben voorgedaan. Toen registreerden de statistici 59,22 miljoen vleeskuikens. Het aantal vleeskuikenhoudende bedrijven nam tegelijkertijd sterk af, zij het mede doordat de ondergrens voor de omvang van te registreren bedrijven is opgekrikt. Niettemin, of juist daardoor, daalde het aantal bedrijven van 8.680 naar ruim 4.530.

Nedersaksen blijft het veruit grootste concentratiegebied voor de vleeksuikenhouderij met 36,5 miljoen dieren: plus 16 procent ten opzichte van 2007. Volgens de eigen berekeningen van het MEG stond 72 procent van de totale vleeskuikenstapel op bedrijven met 50.000 en meer stalplaatsen.

Of registreer je om te kunnen reageren.