Pluimveehouderij

Nieuws 249 x bekeken

Exportrestituties eiersector verlaagd

Brussel – De Europese Commissie heeft de restituties voor consumptie-eieren, eiproducten en eiwitten met ingang van 21 juli verlaagd.

Het gaat om de restituties voor consumptie-eieren en eiwitten naar Zuid-Korea, Japan, Maleisië, Thailand, Taiwan en de Filipijnen en de restitutie voor export van eiproducten naar alle bestemmingen, met uitzondering van Zwitserland.

De Commissie is tot het besluit gekomen op grond van de huidige situatie op de wereldmarkt. Het productschap Pluimvee en Eieren (PVE) is niet gelukkig met de stap van de commissie. ”De eiersector heeft het moeilijk. De prijsvorming is matig, de voerkosten zijn hoog. Als je dan de restituties verlaagt, gaat daar geen goed signaal van uit”, aldus Rik van der Does die namens de PVE de vergaderingen van het beheerscomité bijwoont.

Of registreer je om te kunnen reageren.