Pluimveehouderij

Nieuws

Belgische kippen mogen tot 1 juli 2012 in kooien zitten

Brussel – Belgische legpluimveehouders die hun bedrijf niet hebben aangepast aan het aanstaande kooiverbod en waar voor 1 januari 2012 hennen zijn opgezet, mogen eieren in kooien blijven produceren tot 1 juli 2012.

De geproduceerde eieren mogen alleen in België worden verhandeld of worden geleverd aan eierbrekerijen. Tegen 1 juli 2012 moeten de kippen uit deze bedrijven verwijderd zijn. Vanaf die datum wordt elke legpluimveehouder verplicht zijn dieren te laten slachten, zo niet worden ze definitief in beslag genomen. Slechts in uitzonderlijk specifieke gevallen zal van deze algemene regel afgeweken worden.

Vanaf 1 januari 2012 mogen geen nieuwe hennen meer in kooien worden opgezet.

Dit staat in een brief die de federale overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu op 13 juli heeft verstuurd aan Belgische pluimveehouders.

Of registreer je om te kunnen reageren.