Pluimveehouderij

Nieuws

2 Sisters Storteboom neemt Branderhorst en Esbro over

Kornhorn – Pluimveevleesbedrijf 2 Sisters Storteboom neemt de bedrijven Branderhorst freshfood BV in Sprundel over. Met eigenaar Joop Eskes van slachterij Esbro Beheer BV in Doetinchem is een overeenkomst getekend voor de gezamenlijke bouw van een compleet nieuwe slachterij. Op termijn zullen de aandelen van Esbro Beheer volledig in handen komen van 2 Sisters Storteboom.

De activiteiten van Branderhorst worden geïntegreerd in de retailactiviteiten die 2 Sisters Storteboom eerder dit jaar is begonnen in Zeewolde na de overname van Brink pluimveeproducten. De eigenaren Ad Branderhorst en Joop Eskes van beide bedrijven blijven aan 2 Sisters Storteboom verbonden.

2 Sisters Storteboom heeft na de overname vorig jaar van de Stortboomgroep meteen aangegeven dat het bedrijf zich wilde ontwikkelen als retailpartner. ”Deze stappen passen naadloos in dat streven om ons verder te ontwikkelen als strategisch retailpartner”, aldus Rob Hengeveld, algemeen directeur van 2 Sisters Storteboom. Volgens Hengeveld krijgt 2 Sisters Storteboom met de bouw van een compleet nieuwe slachterij in Doetinchem een leidende positie bij het in lijn produceren van verpakte kipproducten volgens de nieuwste technieken.

Slachterij Esbro heeft na jaren overleg met de gemeente Doetinchem en de provincie Gelderland concrete afspraken over de bouw van een nieuwe slachterij. Tegen de oude slachterij gelegen tegen de rand van het centrum van Doetinchem ontstond steeds meer weerstand van omwonenden in verband met geur en geluidsoverlast. Esbro is deelnemer in het ”Bewust en lekker”- project, een project dat zich richt op de productie van duurzamer pluimveevlees met meer aandacht voor welzijn, voeding en omgeving van de dieren.

Esbro is een van de vleesleveranciers van Branderhorst in Sprundel. Branderhorst kwam onlangs in het nieuws als één van de leveranciers van de duurzame kipproducten onder het label ’Onze Kip’ van C1000. Branderhorst is opgericht in 1985 en produceert met 70 werknemers in een modern bedrijf van 5.000 vierkante meter.

Met de overname van slachterij Esbro wordt de 2 Sisters Storteboom groep de grootste pluimveeslachter in Nederland met 27 procent van het aantal slachtingen. Plukon is met 26 procent de tweede. Plukon is en blijft marktleider als het gaat om de afzet richting retail. 2 Sisters Storteboom wordt met de overname van Branderhorst de nummer 2.

Of registreer je om te kunnen reageren.